11 x culinaire Valentijn tips

1
valentijn tips

Het is weer bijna zover: Valentijnsdag! Waar de één het een hele romantische dag vindt, slaat de ander het liever over omdat het ‘toch maar commercieel is’. Natuurlijk kan je je geliefde elke dag van het jaar laten weten dat je van hem/haar houdt, maar ik vind Valentijn eigenlijk toch wel een hele leuke traditie. Het gaat mij dan ook helemaal niet om dure cadeaus, maar om het leuke gebaar. Ik weet nog dat we op de middelbare school een roos naar iemand konden sturen, en wanneer de rozenmevrouw dan binnenkwam was het altijd spannend of je een roos zou krijgen of niet. Vooral als je er geen verwachtte en er wel één kreeg. Mooie tijden 😉

Ik zou natuurlijk geen echte foodlover zijn als ik niet wat culinaire tips voor Valentijn voor jullie zou hebben! Zowel cadeautjes als dingen om te doen, of maken here we go:

♥ Neem je lover mee uit eten naar het restaurant waar jullie voor het eerst samen hebben gegeten. Hoe leuk is het om deze avond nog eens opnieuw te beleven?
IMG-20140508-WA0010

♥ Doe wat pittige snoepjes in een pot en hang er een briefje aan. Leuke gimmick!
78f400fee9272feff601d7ac7c0c2b6d

♥ Simpel maar erg doeltreffend: leef je uit in de keuken en maak zijn/haar lievelingsmaaltje. De tafel mooi dekken, wat kaarsjes aan en je bent verzekerd van een romantische avond.

♥ Geef een Lovechock chocolade reep met bijgevoegde liefdesbrief cadeau. Het briefje is grotendeels al gemaakt, je hoeft alleen de ontbrekende lijntjes nog in te vullen. En de reep smaakt ZO lekker!
Untitled

♥ Kijk eens rond op de speciale pagina van Leukedingendoen.nl, daar staan veel toffe Valentijnstips op.

♥ Maak deze sprankelende roze cupcakes. Ook leuk om cadeau te geven in een klein doosje.
1

Piper-Heidsieck heeft een prachtige rosé editie die echt gemaakt is om samen met je liefje op Valentijn op te drinken. Hij is te verkrijgen bij onder andere Gall & Gall.
OFF-TRADE_BP_ROSE_WHITE_BACKGROUND_tif

 

Als bonus ook nog wat niet-culinaire tips:

♥ Verras je lover met allemaal leuke post-it notes in het huis. Zo zie je maar weer dat een romantisch gebaar echt niet veel hoeft te kosten.
d4bd0f434689960748620118c4807ea2

♥ Het lijkt misschien een beetje cheesy, maar een zelfgemaakt kaartje is echt heel erg leuk om te krijgen (en om te maken!). Extra leuk: in plaats van een postzegel geef je een lipstick kus in de hoek van de enveloppe. Post NL verstuurt je kaart dan gratis.
ea03f3fb962f704b6791aef99be7ba25
4everwitheveryone heeft hele leuke armbandjes met mooie teksten, zoals deze met ‘I love you to the moon and back’
Schermafbeelding 2014-07-24 om 22.54.34-200x200
♥ Tot slot: houd het een simpel. Een mooie rode roos will do, want het gaat tenslotte om het gebaar =)
Rode-roos

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: