2 x geweldig gevuld stokbrood

3
gevuld stokbrood

Je kent ze misschien wel, die afbakstokbroden waar alvast kruidenboter in zit. Stiekem vind ik ze best wel lekker! Maar ik zou natuurlijk geen foodblogger zijn als ik er niet mijn eigen draai aan zou willen geven 😉 Ik dook dus de keuken in met wat afbakstokbroden (dat wel, zelf maken was me iets teveel werk) en wat lekkere dingen voor erin. Het is mega makkelijk maar het resultaat is echt top. Ik maakte er behoorlijk indruk mee tijdens de BBQ!

Untitled

Ik maakte twee verschillende versies; een Frans geïnspireerde en eentje met een Italiaans tintje. Je kunt er natuurlijk ook andere dingen in doen, het is maar net wat je lekker vindt.

Dit heb je nodig:

Oven of BBQ

Ingrediënten:

Afbakstokbrood +

Voor de Franse versie: 1,5 plak jonge kaas | 50 gr roomboter (een beetje gesmolten) | 1 el. peterselie | 1 teen knoflook

Voor de Italiaanse versie: 2 plakken Serrano ham | 1 el. pesto | olijfolie | 1 el Parmezaanze kaas – geraspt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op de juiste temperatuur (meestal is dit 220C). Afbakbrood kan je ook op de BBQ afbakken. Ik heb dit nog nooit gedaan dus het is een beetje op eigen risico 😉 maar ik weet dat het kan.

Haal het stokbrood uit de verpakking en maak links- en rechtsom inkepingen. Zorg ervoor dat je het brood niet zo ver insnijd dat het breekt, maar net ver genoeg dat er wat tussen kan. Dan ga je het brood vullen. Franse versie: knijp de teen knoflook uit en roer deze samen met de peterselie door de roomboter. Scheur het plakje kaas in stukjes en vul de inkepingen hiermee. De botersaus smeer je er overheen.

Untitled

Italiaanse versie: scheur de ham in stukjes en vul de inkepingen ermee (het is handig om de achterkant van een mesje te gebruiken wanneer je de ham erin doet). Smeer er flink wat pesto overheen, besprenkel met wat olijfolie en maak af met geraspte kaas. Voor beide broden geldt: gewoon afbakken zoals je gewend bent. En daarna: plukken & smullen maar!

Over de auteur

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: