2x broodje bijzonder

4
bijzonder broodbeleg

Ik eet niet heel vaak brood. Tenminste, niet standaard elke ochtend of middag. ’s Ochtends neem ik het liefst yoghurt met zelfgemaakte granola en ik lunch graag met een lekkere salade.  Maar soms heb ik niet genoeg in huis om een salade te maken, of heb ik gewoon zin in brood. Maar echt gewoon is een broodje bij mij nooit, want er moeten minimaal 2 soorten beleg op. Een no go voor 1 plakje kaas dus, daar gaat minimaal wat pesto of zontomaatjes bij.

Untitled

Van de week was ik lekker thuis aan het bloggen toen ik trek kreeg in een broodje. Ik deed de magnetron open (die gebruiken we als opslagplaats voor brood) en tadaaa: Tigon had speltbrood gehaald! Ik trok de broodrooster uit de kast en ging los met wat beleg. Ik had nog wat sourcream over en maakte hier een lekker sausje van wat ik met komkommer belegde. De inspiratie voor het broodje pindakaas/kaas/komkommer/sambal komt uit een andere hoek. Jaren terug werkte ik op een kantoor in Amsterdam waren we ’s middags altijd samen lunchte. Mijn baas at toen altijd pindakaas met kaas en sambal en hoewel ik altijd overal voor open sta heb ik deze combi toen nooit geprobeerd. Het leek me tijd toch eens te proeven wat hij zo lekker vond en ik moet zeggen, hij heeft smaak! Hierbij dus 2 x een boterham met bijzonder beleg.

Untitled

Broodje smooth cucumber

Ingredienten:

Geroosterde speltboterham | bakje sourcream | 1\4 komkommer | peper & zout | chiliflakes

Zo maak je het:

Rooster de boterham goudbruin. Roer ondertussen in een bakje de sourcream los en maak op smaak met peper, zout en wat chiliflakes. Snijd de komkommer in dunne plakjes, dit gaat het makkelijkste met een mandoline (ik kocht zo’n snij-apparaatje bij de Action). Als de boterham klaar is besmeer je hem met het mengsel, leg je er wat plakjes komkommer op en maak je het af met wat verse peper.

Broodje pittige pinda

Ingredienten:

Geroosterde speltboterham | pindakaas | plak jong belegen kaas | wat schijfjes komkommer | sambal naar keuze (ik gebruikte badjak)

Zo maak je het:

Rooster de boterham goudbruin. Als hij klaar is smeer je hem in met pindakaas. Daar leg je de kaas op, dan de plakjes komkommer en daar doe je dan weer sambal overheen. Call me crazy voor deze combi, maar het is echt verdomd lekker!

Ik had natuurlijk weer veel te veel van het sourcream sausje gemaakt en ik hield ook een hele berg komkommerschijfjes over. Hierdoor kreeg ik een lumineuze ingeving 😉 Doe de schijfjes komkommer bij het sourcream sausje en laat even lekker intrekken. Je kunt er nog wat dille bij doen als je wilt. Klaar is je frisse komkommersalade! Lekker voor naast de broodjes =)

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

4 comments

  • Kelly 8 januari, 2015 at 16:43 Beantwoorden

   Hi Wilmke, ik snap dat het gek klinkt hoor! Maar juist pindakaas en sambal gaan goed samen, denk maar aan pindasaus die je op smaak maakt met sambal =)

   De spread kan je eventueel ook met griekse yoghurt maken.

   Groetjes

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

Wil je dit bewaren? Klik hier om te printen =)