5 heerlijke bowl recepten

0
bowl recept

Het is helemaal hip & happening op dit moment: gerechtjes geserveerd in een bowl oftewel een kommetje. Denise schreef er een boek over, en de Allerhande stond er laatst vol mee. Mijn vriendinnetje Nicky is al heel lang into de bowls en gebruikt bijna geen gewone borden meer. Zij is ook degene die mij enthousiast gemaakt heeft over het serveren van gerechtjes in een kom. Het heeft iets gezelligs of zo, ik kan het niet precies uitleggen. Een soort van ‘lekker opkrullen op de bank, filmpje aan en eten uit een kommetje eten’. Zo’n gevoel.

Op Goodfoodlove vind je een aantal bowl receptjes. Om het makkelijk te maken heb ik ze voor je verzameld, zodat je kunt kiezen welke je gaat maken. Of je maakt ze natuurlijk allemaal 😉 Laat je me weten welke jou favoriet is?

Comfort food bowl met groenten en zalm

Dit gerecht heeft een bijzondere betekenis gekregen: het is letterlijk het eerste dat ik kon eten sinds mijn relatie uitgegaan was. Nu klinkt dat heel dramatisch 😉 maar het is eigenlijk een mooie herinnering, want door dit gerechtje (gemaakt door Nicky) voelde ik me letterlijk beter. Het zit echt bomvol met alleen maar gezonde dingen, dus het kan bijna niet anders dan dat jij je hierna ook beter voelt 😉

bowl recept

Klik hier om naar het recept te gaan

Poke bowl

Misschien wel de bekendste bowl van dit moment: de Poke Bowl. Sushito maakt fantastische, maar ook zelf maken is een feestje. Vul hem vooral met alles wat je lekker vind; het leuke van dit recept is juist dat je niet precies het recept hoeft te volgen, maar hem helemaal naar eigen smaak kan maken.

poke bowl

Klik hier om naar het recept te gaan

Happy bowl met courgette en zalm

Deze bowl heb ik ‘happy bowl’ genoemd omdat ik er zo blij van werd. Het ziet er prachtig kleurig uit, waardoor het echt een feestje wordt om te eten. Daarbij zit het gerecht bomvol goede vetten en verse groeten, dus wordt je buik er ook blij van =)

gezonde Bowl

Klik hier om naar het recept te gaan

Vegan sushi bowl

Tijdens een yoga retraite (in 2014! Ik maakte per ongeluk al bowls voordat ze hip werden 😉 ) maakte ik deze vegan sushi bowl voor de deelneemsters, en hij viel zo goed in de smaak! Door de heerlijke dressing krijg het gerecht een Aziatisch tintje, en omdat je ingrediënten gebruikt die ook in sushi gaan, is dat het eerste waar je aan denkt wanneer je een hap neemt. Yum!

sushi bowl

Klik hier om naar het recept te gaan

Pindakaas smoothiebowl

Last but not least; een heerlijk ontbijtreceptje. Gewoon, omdat dit by far mijn favoriete ontbijtbowl is. Ik bedoel: banaan, pindakaas, nootjes, cacaonibs…Dat is toch ook gewoon een HEEL goed begin van de dag?!

smoothiebowl

Klik hier om naar het recept te gaan

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: