5 musthaves voor in de keuken

18

Er zijn een paar dingen in mijn keuken waar ik écht niet zonder kan. Vanaf het moment dat ik ze gebruikte heb ik me altijd afgevraagd hoe ik het ooit zonder gedaan heb. Ken je dat? Ik heb mijn vijf absolute keukenmusthaves voor jullie op een rijtje gezet. Enne, als je naar beneden scrollt kom je ook nog eens een hele gave winactie tegen!

staafmixer

Staafmixer met hakmolen

Hier kan ik echt niet zonder, ik maak er werkelijk alles mee. Soepen, sauzen, pesto maar ook smoothies en tapenades. Wat een topding.

hapjespan

 Hapjespan

Als ik móet kiezen tussen al mijn pannen, en er maar 1 zou mogen bewaren, zou dat absoluut mijn hapjespan zijn. De rand is hoog dus er kan lekker veel in zonder dat je teveel knoeit. Door het deksel is hij ook perfect geschikt om in te stoven.

messenset

Goede, scherpe messen

Deze zijn echt onmisbaar in elke keuken. Vroeger pakte ik altijd een aardappelmesje voor het snijden van groenten en dergelijke. Sinds ik weet hoe ik moet snijden en mijn messen goed scherp houd (tip van alle koks die ik spreek) kan ik niet meer zonder mijn keukenmessen. Zelf heb ik niet zo’n luguber blok als deze, maar ik vind hem stiekem wel heel leuk.

stoommandje

Stoommandje

Zo simpel, maar zo effectief. Dit mandje plaats je, bovenop een klein laagje water, in je pan en hier leg je de groenten (of aardappels, vis etc.) in die je wilt stomen. Je doet het deksel op de pan, laat het veel korter koken dan je gewend bent en het resultaat is supergezonde, kleurige, beetgare groenten die 100x lekkerder smaken dan wanneer je het kookt. Ook leuk: zo’n mandje heb je al voor €5,- (bijvoorbeeld bij Xenos) en hij past in elke pan.

blokrasp

Blokrasp

Voordat ik een blokrasp had liep ik altijd te klooien met een plastic handrasp (waar ik er al 3 van gebroken had) die alle kanten op schoot en waarvan het raspsel nooit op de goede plek terecht kwam. Een blokrasp is stabiel door de onderrand, verzameld alles wat je raspt op 1 plek en heeft ook nog eens 4 verschillende kanten. Ik gebruik het voor kaas, komkommer, wortels, boter (dan is ‘ie veel sneller zacht, tip!) en nog veel meer. Onmisbaar =)

Koken__Tafelen

Dingen zoals kleding, kattenvoer en zware boodschappen voor een verjaardag shop ik graag online. Vlak voordat ik betaal check ik altijd even of ik nog ergens een kortingscode vandaan kan toveren. Ik ben vast niet de enige toch 😉 ?

Een tijdje terug kwam ik erachter dat je keukengadgets ook perfect online kan shoppen, en dat Bol.com zelfs een speciale afdeling heeft die ‘koken en tafelen’ heet. Nu mag ik 3 bonnen t.w.v. €25,- weggeven te besteden bij de koken en tafelen afdeling van Bol.com . Hoe leuk is dat!?

Omdat het 3 bonnen zijn vind ik het leuk om 3 kanalen te gebruiken: mijn blog, mijn Facebookpagina en mijn Instagram account.

♥ Wil je kans maken via Instagram? Plaats een foto van jouw onmisbare keukentool, tag @kelgoodfoodlove in de foto en gebruik de hashtag #goodfoodlove

♥ Wil je kans maken via Facebook? Reageer dan op het bericht op de pagina en vertel welke keukentool jij het liefst gebruikt in de keuken

♥ Wil je kans maken via de blog? Laat onder dit artikel een reactie achter en vertel me welke keukentool voor jou onmisbaar is en waarom

Je mag elke keukentool noemen die je wilt, niet alleen die hierboven genoemd zijn =D

De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Veel succes!

 

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Flipit.com 

 

Over de auteur

18 comments

 1. Jenneke 15 september, 2014 at 23:12 Beantwoorden

  Dat is heeeeuul leuk!

  Voor mij is de hapjespan onmisbaar: naast dat ik natuurlijk onwijs veel van onwijs lekkere hapjes houd vind ik het gewoon supermakkelijk om alles in 1 pan kwijt te kunnen. Hetzelfde gerecht komt er ook altijd weer anders uit, ook verrassend leuk..!

 2. Bite food blog 15 juni, 2014 at 19:59 Beantwoorden

  Mijn onmisbaar item in de keuken is mijn Phlilips keukenmachine, blender en hakmolen in een. Neemt niet veel ruimte in beslag en merk dat ik hem eigenlijk dagelijks gebruikt. Super leuke win actie trouwens!

 3. Mariann 3 juni, 2014 at 15:13 Beantwoorden

  Ik kies ook voor mijn stoompan. Niet alleen om gezond groente te bereiden, maar vooral lekker voor dumplings en vers gestoomde broodjes!

 4. Lieanne 3 juni, 2014 at 12:28 Beantwoorden

  Mijn keukenmachine, perfect voor homemade “froyo” van bevroren mango/banaan met yoghurt.
  En zelf notenpasta maken gaat er ook prima mee.
  Het plastic stoommandje op de foto ziet er trouwens super handig uit.

  • Kelly 10 juni, 2014 at 10:06 Beantwoorden

   Gefeliciteerd Lieanne, jij wint een van de € 25, – bonnen te besteden bij Bol.com (koken&tafelen) !
   Je krijgt deze week een mailtje van me met de code =)

 5. Els 1 juni, 2014 at 21:47 Beantwoorden

  Hoi Kelly,

  Fijn dat je een winactie hebt waarbij je niet perse Facebook hoeft te hebben! (heb ik namelijk niet).
  Mijn onmisbare keukentool is de keukenmachine. Hier zit een blender op die ik gebruik voor smoothies. Mijn kids love it! Ook het zelf maken van pesto, pindakaas en andere smeersels voor op toast is een fluitje van een cent.
  Wat ik mis in mijn keuken zijn goede scherpe messen. Want niet alles wordt door de keukenmachine gesneden natuurlijk! Wie weet kan ik deze aanschaffen via een bol.com bon!

  Succes met je leuke blog.
  Groetjes,
  Els

 6. Jessica 28 mei, 2014 at 15:25 Beantwoorden

  Mijn absolute keukenfavoriet zijn toch mijn pannen van Staub. Het begon ooit met een pannenkoekenpan die we in de fabriekswinkel in Frankrijk kochten. Ik bak er de mooiste pannekoeken mee die er bestaan. Vervolgens kwam er een hapjespan bij. En de laatste aanschaf was wederom in de fabriekswinkel namelijk een soeppan. Het zijn robuste pannen. Misschien niet goedkoop maar elke cent meer dan waard. Maar ondanks dat ik blij ben met mijn pannen, zou ik ook niet zonder mijn rasp, messen, maatbekertjes, blender en staafmixer kunnen.

  Eigenlijk is het onmogelijk om als gepassioneerde kok een keuze te maken wat mijn absolute favroriet is want er zijn veel tools in de keuken die ik helemaal fantastisch vind.

 7. Evi 28 mei, 2014 at 08:58 Beantwoorden

  Mijn wok! Die gebruik ik wel elke dag. Om nootjes te roosteren, omelet te maken en natuurlijk ook te wokken, stoofpotjes of sauzen te maken. Heerlijk veelzijdig.

 8. Danielle 28 mei, 2014 at 08:49 Beantwoorden

  Mijn favoriet is toch echt de spirelli… het puur eten is al een feestje maar met een spirellig is het echt elke dag een feestje 🙂 Van wortel, pastinaak, zoete aardappel, courgetti en noem maar op heerlijke “spaghetti” maken en dat met allemaal verschillende sausjes…. mmmmmm…. heb nu al weer zin in vanavond 🙂

 9. Ilse prins 27 mei, 2014 at 20:14 Beantwoorden

  Mijn onmisbare item in de keuken; wij noemen het een: (trommmgeroffel) Schellemessie hahaha..
  Klein scherp mesje wat eigenlijk overal doorheen snijd, aardappels/groente/vlees… Overal voor eigenlijk dus.. En verder onmisbaar maar niet echt een keukentool; een placemet! ZONDER kan ik echt niet eten, hahaha heel stom eigenlijk… Groetjes ilse en een fijne avond!

 10. Anieke 27 mei, 2014 at 17:19 Beantwoorden

  Mijn heilige keukengereedschap is een tomatenmesje. Ik eet gewoon zo graag tomaat, en alleen met zo’n mesje kun je ze eigenlijk gemakkelijk snijden. Zo’n tegoedbon zou ik geweldig vinden, ik ga binnenkort verhuizen! 🙂

 11. Inge 27 mei, 2014 at 17:14 Beantwoorden

  Voor mij zijn absoluut onmisbaar geworden bij soupmaker en mijn slowcooker. Met beide kan ik zonder veel moeite heel gezonde en lekker maaltijden en soepen maken. In de soupmaker duurt het 25 minuten en heb ik een heerlijke soep die al geblenderd is en in de slowcooker heb ik na een dag werken een heerlijke maaltijd die al klaar is.

 12. Marieke 27 mei, 2014 at 16:52 Beantwoorden

  Ik krijg hem morgen binnen, maar ik weet nú al dat het mijn onmisbare kitchentool wordt: de airfryer, waarmee je friet kan maken zonder olie (en dus met 80% minder vet)! Likeeee! Leuke winactie 🙂

 13. Bas 27 mei, 2014 at 16:34 Beantwoorden

  Ik ben het helemaal met je eens betreffende: Hapjespan, stoommandje en scherpe messen!
  Mijn absolute keukenfavoriet is toch echt mijn koksmes van 15cm, de meeste messensets komen met een langer koksmes (20cm), maar die vindt ik gewoon te groot.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: