Ad

5 x koffiegebruiken in andere landen + kortingscode

0
kelly camfferman

Een kopje koffie, hoe drink jij dat het liefste? Meteen bij het opstaan ’s morgens, of liever pas in de loop van de ochtend? En drink je het dan met melk, suiker of maak je er iets anders van? En nu het zo warm is, drink je dan nog steeds koffie of kies je voor een koude drank? Ik vind het zelf het lekkerste om na een smakelijk diner een kopje espresso te nemen. Met of zonder likeurtje ernaast 😉 Suiker en melk neem ik er niet in, dat vind ik zonde van de koffiesmaak.

Untitled

Koffie is nogal ‘een ding’. Het zal me niet verbazen als het de meest gedronken drank ter wereld is, en ik vind het leuk om te zien dat het overal weer anders gedronken wordt. Zo hebben we in Nederland echt een koffiecultuur, hoe vaak ga je niet ‘bij iemand op de koffie’, of spreek je af om ‘een koffietje te drinken.’ En wat dacht je van wanneer je bij een afspraak aankomt, er wordt altijd gevraagd of je misschien een kopje koffie wilt. Niet zo gek als je bedenkt dat wij Nederlanders de meeste koffie drinken van alle mensen op de wereld. Kijk maar, Nederland is het meest roze van allemaal:

coffee-qz2

Onderzoek uitgevoerd door Quartz.com.

Daarbij heeft Amsterdam (naast Londen en New York) ook nog eens haar eigen Coffee Festival.

Untitled

Volgens diverse onderzoeken drinkt de Nederlander zijn koffie het liefst met suiker en/of melk, en dan vooral  thuis en op het werk. Nu vroeg ik me af of de koffiegebruiken in andere landen heel anders zijn dan in Nederland, of dat ze veel van elkaar weg hebben. Ik ging op onderzoek uit. Een paar leuke weetjes (die je misschien nog van pas komen in het buitenland):

– In Italië wordt cappuccino alleen ’s ochtends gedronken. Sterker nog: wanneer je in Italië na 11 uur in de morgen (en dan vooral na een lunch of diner) een kop cappuccino besteld wordt je behoorlijk vreemd aangekeken. Niet zo gek: na een zware maaltijd brengt een kopje espresso de vertering beter om gang dan koffie met melk.

– Spaanse mannen drinken graag carajillo, een klein kopje sterke koffie met een scheut cognac of likeur erin.

Untitled

– Een Frans ontbijt bestaat vaak uit iets zoets (zoals een croissant) en un bol: een grote kom koffie met heel veel melk waar de Fransen graag hun brood in dippen.

– In de Zweedse horeca is het gebruikelijk dat je ‘påtår ingår’ op een bordje ziet staan: dit betekent dat je gratis een tweede kopje mag nemen. Let op: het geldt wel alleen voor ‘normale’ koffie, dus niet voor cappuccino o.i.d.

– Waar de Chinezen nauwelijks koffie drinken (maar vooral thee) zijn de Japanners er dól op. Grappig is dat in dit land koffie zowel warm als koud aanboden wordt, zelfs in automaten!

kortingscode koffievoordeel

Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan heb ik goed nieuws voor je! Koffievoordeel heeft een gigantisch assortiment aan koffie: bonen, pads, capsules en merken zoals Illy, Lavazza en Segafredo vind je in deze fijne webshop. Wanneer je de speciale Goodfoodlove kortingscode gflcapsules10 invoert bij het afrekenen krijg je 10% korting op de capsules van Grand Maestro Italiano en van Celeste d’Oro.

disclaimer

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met koffievoordeel.nl

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: