7 redenen om naar Almere Kookt te gaan

0
almere kookt

Op 17, 18 en 19 juni strijkt er een bijzonder leuk foodfestival neer in de polder. Nee, Lelystad doen ze helaas niet aan, dit keer is Almere aan de beurt. Op bevrijdingsdag was ik op Amsterdam Kookt, waar ik ontdekte dat dit écht een leuk event is. Zo leuk dat ik mama een paar dagen later – op moederdag – meenam om hier samen te genieten van het eten, drinken en de goede sfeer.

Want een goede sfeer, dat heeft Kookt zeker. De foodtrucks zien er mooi uit, er klinkt gezellige muziek en de mensen zijn relaxt en genieten van het lekkere eten. Na het Olympisch stadion, waar het festival begin mei gehouden werd, was het Oosterpark aan de beurt. Ook dat zag er weer prachtig uit met gekleurde lampjes en een groene omgeving. Nog maar een paar nachtjes slapen en dan strijkt het festival neer in Almere. Genoeg redenen om een bezoekje te brengen:

Het is heel sfeervol

Gekleurde lampjes, fijne muziek, picknicktafels vol met mensen die – net als jij – genieten van lekker eten. Kookt is super sfeervol, en daarom (als je het mij vraagt) een perfecte dagbesteding in het weekend. Ook aan kids entertainment is uiteraard gedacht, dus de kindjes kunnen gezellig mee!

almere kookt

Voor elk wat wils

Ga je voor een frisse springroll, of eet je liever gegrilde ribs van de BBQ? Of je nu gaat voor healthy of guilty pleasures, er is voor elk wat wils. Daarbij is er ook aan elke portemonnee gedacht: zo goed als alle foodtrucks verkopen ook een hapje voor €2,50.

Je kan zitten!

Hoe vaak kom je niet op een festival waar 1 tafel per 100 mensen aanwezig is? Op Kookt staan veel picknicktafels, en ook veel foodtrucks hebben een eigen mini terrasje. Zeer grote kans dat je dus gewoon lekker kunt zitten. Als het zonnetje schijnt en je bent je zonnebrand vergeten, kan je altijd even langs de insmeerbus lopen om te zorgen dat je niet verbrandt.

Goede muziek

Dit foodfestival heeft een ware artiesten line-up. Ik vind dat de genres ook perfect bij een food event passen: reggae van Splendid, hiphop van Diggy Dex en dromerige sounds van Mister & Mississippi.

almere kookt

Ook onbekende foodtrucks

Ik kan mezelf inmiddels een doorgewinterde foodfestivalganger noemen, dus niet veel foodtrucks zijn mij onbekend. Maar op Kookt heb ik ze gevonden hoor! Een klein kraampje die idioot lekkere bevroren bananen verkoopt, een Libanese foodtruck met kruidige gerechten en een klein standje met heerlijke verse springrolls. Bekijk hier het hele aanbod van foodtrucks in Almere.

Echt lekkere wijn

Speciaal voor hun events heeft Kookt een eigen wijn ontwikkeld met de bijzonder leuke naam Druijf. Mijn vrienden, mam en ik werden echt heel enthousiast van deze lekkere wijn, die in een speciale festival-proof plastic fles zit, zodat je hem mee kan nemen naar je picknicktafel.

Gratis entree

Last but not least: binnenkomen op Almere Kookt gratis! Gewoon een rondje lopen, luisteren naar de muziek en alle foodtrucks bekijken kost je dus helemaal niks. Wil je wel wat proeven? Dan betaal je met muntjes.

Naar mijn idee is dit event echt een aanwinst voor Almere. Ben ik even blij dat het zo dichtbij is 😉 Ga jij een kijkje nemen? Om vast in de stemming te komen kan je de website bekijken of de Facebookpagina liken.

almere kookt

Woon je niet in de buurt? Misschien komt Kookt deze zomer ook naar jou toe! Kijk maar:

8 – 10 juli tilburg Kookt (Reeshofpark)

15 – 17 juli Amersfoort Kookt (De nieuwe stad)

4 – 7 augustus Amsterdam Kookt (NDSM werf)

11-14 augustus Nijmegen Kookt (Goffertpark)

26-28 augustus Eindhoven Kookt (Strijp-S)

9 – 11 september Utrecht Kookt (Park Transwijk)

almere kookt almere kookt almere kookt
Alle foto’s zijn afkomstig van Amsterdam Kookt
Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest | YouTube

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: