Banaan op de BBQ: het lekkerste toetje

3
banaan van de bbq

Lang geleden, zo’n 15 jaar, was ik met vrienden aan het BBQ’en toen iemand met het briljante idee kwam een banaan gevuld met chocolade op de grill te leggen. Dat heeft zo’n indruk op me gemaakt dat het nu nog steeds mijn favoriete BBQ dessert is.

Inmiddels zie ik online veel varianten voorbij komen, en ik maak hem zelf ook de ene keer anders dan de andere keer. Soms vul ik de banaan met basterdsuiker en rum, dan weer met chocolade en Bailey’s. Hoe dan ook: het valt altijd geweldig in de smaak bij de gasten. Mijn Barbecook Edson barbecue is hier ook weer perfect geschikt voor, vooral als er veel mensen zijn. 10 bananen vullen en inpakken en grillen maar! En daarna natuurlijk de deksel op de Edson en wat lekkere drankjes erop serveren naast de banaan.  Voor dit receptje gebruikte ik geen likeur, maar als je dat er graag in wilt doen, be my guest! 😉

banaan op de bbq

Dit  heb je nodig

Barbecue op temperatuur | aluminiumfolie

Ingrediënten

per persoon

1 banaan | 5 -6 blokjes melkchocolade naar keuze | handje gezouten walnoten | honing

banaan van de bbq

Zo maak je het

Zorg dat de barbecue goed op temperatuur is. Snijd de banaan aan de bovenkant in zodat je twee helften iets uit elkaar kunt trekken. Duw hier de stukjes chocolade in, pak de banaan in aluminiumfolie en leg hem op de barbecue. Zo’n 10-15 minuten is waarschijnlijk goed, maar check tussendoor even of de chocolade al gesmolten is.

Wanneer de chocolade gesmolten is, en de banaan van binnen zacht haal je hem van de BBQ. Maak af met wat walnoten en een beetje honing en uitlepelen maar. ZO lekker!

Heel tof als je mijn recept maakt en deze wil delen op social media. Als je hashtag #goodfoodlove gebruikt en @goodfoodlovekel tagt kan ik jouw foto zien, en dat vind ik leuk!

Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest | YouTube

Over de auteur

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: