Bieten carpaccio met geitenkaas en frambozendressing

3
bieten carpaccio
Bij carpaccio denk je waarschijnlijk al gauw aan dungesneden vlees met rucola, pijnboompitjes, kaas en een pesto- of truffelsaus. Maar wist je dat carpaccio eigenlijk een andere betekenis heeft? Carpaccio is een snijwijze, net zoals julienne (dunne reepjes) of brunoise (blokjes). Wanneer je iets ‘carpaccio’ snijdt betekent dat dus dat je hele dunne plakjes maakt. Dit kan natuurlijk met vlees (vandaar de naam van het gerecht), maar ook bijvoorbeeld met ananas of bieten, zoals ik voor dit heerlijke zomerse recept deed.

Untitled

Bietjes zijn perfect geschikt om rauw te eten. Wanneer je het serveert met zachte kaas, wat zoets en iets met pit krijg je een super smaakvol gerecht. Precies wat deze bieten carpaccio is! Let wel op met het bereiden van de bieten: je handen worden knalroze en de kans is groot dat vlekken niet meer uit je kleding gaan. Een kookschort komt dus goed van pas 😉

Dit heb je nodig:

Een mandoline of een goed scherp mes

Ingrediënten:

2 rauwe bieten | geitenkaas (ik vind die van Bettine heel lekker) | 2 el. frambozen azijn (bijvoorbeeld van Foodelicious) | zeezout | 1 el. pompoenpitten | honing | alfalfa

bieten carpaccio

Zo maak je het:

Schil de bieten en snijd ze met behulp van een mandoline (of scherp mes) in hele dunne plakjes. Verdeel ze mooi over een bord en maak het gerecht dat op. In principe kan je zoveel of weinig gebruiken als je wilt, het gerecht is het aller lekkerste wanneer je het naar je eigen smaak maakt.

Je begint met wat geitenkaas er overheen brokkelen, dan wat zeezout er overeen. Daar overheen gaan de pompoenpitten en honing en je maakt het gerecht af met een pluk alfalfa. Geniet ervan!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: