Bijzonder in Bergen: Blooming hotel & beach club

0
beach club blooming
Wat is het toch leuk, even een nachtje weg in eigen land. Al is het maar een halfuurtje rijden van waar ik woon, ik heb altijd het gevoel dat ik op mini-vakantie ben. Als er ook nog eens strand in de buurt is, is het feest helemaal compleet. En een heerlijk zen feestje dat was het bij Blooming in het Noord-Hollandse Bergen.
Het hotel, dat zich in het dorpje Bergen bevindt (en dus niet aan zee), heeft werkelijk aan alle gasten gedacht. Wanneer ik binnenstap zie ik een kast vol kleine regenlaarsjes staan: kindjes mogen deze aantrekken en lekker buiten gaan banjeren. Een mooie quote siert de muur ernaast, en wanneer ik doorloop kom ik in een huiselijke ruimte waar morgen het ontbijt wordt geserveerd. Verderop in het hotel zijn meerdere vergaderruimtes te vinden. Als ik om me heenkijk zie ik zeker niet alleen zakenlui: heren met een overhemd aan wisselen giechelende kindjes af, en ook zie ik een paar dames samen die een gezellig (vriendinnen?) weekend hebben.
beach club blooming

Beach club Blooming

De hotelmanager heet ons hartelijk welkom met een glas bubbels en een lekker hapje, waarna het tijd is de kamers te verkennen. Ik heb vriendin Nicky gezellig meegenomen, en onze kamer kijkt uit op een soort tuintje. Ik heb het gevoel dat er elk moment een eekhoorn voorbij kan komen. Het bed ziet er heerlijk comfortabel uit, en de badkamer doet me denken aan het strand. We zetten snel onze spullen neer en begeven ons weer naar de lobby, waar het taxibusje wacht die ons naar het strand brengt. Blooming is niet alleen een hotel, maar heeft ook een landgoed (met een kookschool en vergaderlocaties) en een strandpaviljoen, waar we nu dus naar op weg zijn.
Op het moment dat ik Blooming beach club binnenstap, voelt het als thuiskomen. We worden wederom hartelijk onthaalt en er is een mooie tafel voor ons gedekt. We beginnen met een heerlijk fris wijntje en Libanees brood met humus en een kruidige yoghurtdip. Vervolgens wordt er een schaal heerlijke oesters op tafel gezet, en een verzameling van wat voorgerechtjes. Het prachtige servies zorgt ervoor dat alles er net zo uitziet als het smaakt: ontzettend vers en lekker. De gamba’s zijn de grote favoriet, maar werkelijk alles smaakt hier goed.

Bijzondere wijn

De zon gaat langzaam onder wanneer we de hoofdgerechten geserveerd krijgen. We proeven sliptong met asperges, heerlijke lamsspiesjes op parelcouscous en een kruidige curry met garnalen. Naast de wijnkaart worden er regelmatig bijzondere flessen aangeboden, en de Limoux die wij geschonken krijgen maakt het culinaire feest compleet. De voorraad wordt meteen behoorlijk uitgedund 😉 Na een heerlijk fris en fruitig dessert met ananas is het tijd om terug te gaan naar het hotel. Na een kopje koffie in de bar zijn Nicky & ik helemaal voldaan en duiken we ons fijne Coco-mat bed in.

Relaxen in de wellness

Heerlijk uitgerust worden we de volgende ochtend wakker. Wat een lekkere bedden zeg! We trekken onze bikini aan, badjas er overheen en lopen richting de wellness om even lekker een paar baantjes te trekken. De sauna staat op dit vroege tijdstip nog niet aan, dus we relaxen nog even verder in het bubbelbad.
marie stella maris
We zetten ons beautyritueel verder op de kamer met wat heerlijke producten die ik van Marie Stalla Maris kreeg, en schuiven dan aan bij het ontbijt. Na het eten vertrekken we wederom richting het strand, maar dit keer op de fiets. Echt lekker even zo’n stuk fietsen na het ontbijt, en de route – door de duinen – is ook nog eens heel erg mooi.
beach club blooming

Tai-chi op het strand

Aangekomen bij de beach club staat ons een bijzondere verrassing te wachten: we krijgen een tai-chi les. Met onze blote voeten in het zand leren we alles over energieën, omgaan met de energie van anderen en de yin (naar binnen gekeerde energie) en yang (naar buiten gerichte energie) in jezelf in balans te brengen. Een beetje zweverig, maar ook echt heel erg fijn. Na een klein uurtje is iedereen helemaal zen. Het zonnetje schijnt inmiddels lekker, en onder het genot van een verse lunch met diverse bowls – en een klein wijntje – genieten we van de zonnestralen op onze huid.
In de bus terug naar Amsterdam zijn we het met elkaar eens: BloomingBlooming is een fantastische plek voor een weekend ontspannen, lekker eten en bijtanken. Ook voor toffe arrangementen (zoals een mini yoga retreat!) kan je hier terecht.
Hierbij wil ik Blooming bedanken voor een heerlijk ontspannen en smakelijk weekend!

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: