EVENT | Bike tour door Amsterdam – Coffee festival

2

Van vrijdag 2 en zaterdag 3 mei vindt het Coffee festival plaats in Amsterdam. Oorspronkelijk komt het festival uit Londen, waar het al jaren een groot succes is. Ik wist niet zo goed wat ik me bij dit festival voor moest stellen: kan je er alleen maar koffie drinken? Is het dan niet saai? En mag je alleen komen als je koffie lust?

CF

Al mijn brandende vragen werden op een ontzettend leuke manier beantwoord tijdens de coffee tour: een perstour bedoeld om ons vast een stukje sfeer van het festival te laten beleven.

1397116664220

Op donderdag 10 april kwamen we met een groepje (food)bloggers, journalisten en koffieliefhebbers samen in de branderij van Coffee Company. We kregen te zien hoe koffie gebrand wordt want ja, dat doet CC helemaal zelf! Er ging 15 kilo groenachtige, kleine koffieboontjes in een gigantische machine die de bonen in 10 minuutjes bruin (en heel heet!) roosterde. Heel bijzonder om van zo dichtbij te zien.

20140410_093759

Voor de ochtend was een fietstocht door Amsterdam gepland, die ons langs verschillende koffiehotspots zou leiden. Maar eerst kregen we van Moniek Smit (Neerlands eerste barista) wat meer informatie over het festival zelf. Er staat heel veel leuks te gebeuren, op deze website lees je er alles over.

20140410_102714

Oke, tijd om te vertrekken! MBK had de fietsen voor ons beschikbaar gesteld, waaronder 4 e-bikes. Ik had mazzel en mocht op een e-bike door de stad crossen. Wat een topding, als je van Oost naar West wilt hoef je maar 2 keer te  trappen! Oke, iets meer maar het kost echt nauwelijks moeite, en de fiets ziet er ook nog eens stoer uit =D

20140410_110103

First stop was Coffee Bru: een hip koffiezaakje in Oost. Achterin de zaak proefden we 3 soorten filterkoffie, die vers voor onze neus gezet werd. Enkel met gebruik van een kan, een filter en heet water werd de koffie gemaakt. De jongens van Coffee Bru vertelden vol passie over de verschillende smaken die te onderscheiden waren. ‘Chocolade!’, ‘rood fruit!’. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik deze smaken er niet uit kon halen, en de koffie ook helemaal niet lekker vond. Maar het was wel ontzettend leuk en leerzaam om te horen. En interessant! Antwoord op een van mijn vragen: ja, het koffiefestival is zeker geschikt voor mensen die koffie niet lekker vinden.

20140410_120153

Het volgende bezoek was aan Roost, wederom een tof koffiezaakje in Oost. Onder het genot van een cappuccino en een mega lekker stukje carrotcake genoten we van een intiem optreden van Jara en haar gitaar. Tijdens het festival staan opkomende artiesten centraal, waar Jara er één van is. De sfeer die Roost uitademde, met hun verse koffie (of iets anders, als je dat liever hebt), homemade taartjes en live muziek is dé sfeer van het Coffee festival: net zo intiem en gezellig als in een koffiezaakje. Maar dan groter 😉

20140410_122217

De koffiewereld is een wereld op zich. Eentje vol met gepassioneerde mensen die  een echte liefde hebben voor koffie en alles er omheen. Het is zoveel meer dan een ‘koppie koffie’, voor deze mensen is het echt een way of life. Ontzettend leuk om hier even deel van uit te mogen maken. Ik ben blij dat het Coffee Festival eraan komt en ik nog een keer deel mag uit maken van deze ontzettend leuke wereld.

Zie ik jullie daar? Koop hier je kaartjes.

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: