Dé beroemde stroopwafeltaart

1

Begin deze maand was ik jarig. En als je jarig bent, maak je taart! Eerder zag je al de gezonde bessen-notentaart voorbij komen. Een wereld van verschil met deze mega heftige stroopwafeltaart. Volgens de bedenkster van het recept zal je tandarts niet blij met je zijn na het eten van deze taart… Maar wat is ie lekker! En zeker het delen waard =D

Untitled

Dit heb je nodig:

Springvorm (22 of 24 cm) – mixer – groot, scherp mes – steelpannetje

Ingrediënten:

3 pakken stroopwafels – 600 gram monchou – 50 gram basterdsuiker – twee zakjes vanillesuiker – 1 el. kaneel – 500 ml slagroom – twee zakjes klopfix (optioneel, ik gebruikte het wel) – bakspray of wat boter om de vorm mee in te vetten

Zo maak je het:

Neem 2 pakken stroopwafels (1 pak bewaar je voor de garnering) en hak of snijd deze in kleine stukjes met het scherpe mes. Klop de slagroom en de klopfix stijf met de mixer en voeg hier de monchou, kaneel, suiker en vanillesuiker aan toe. Neem de grof gemalen koekkruimels en verwarm deze even kort in een pannetje of au ban marie, zodat de stroop lekker kleverig wordt.

Untitled

Bedek de bodem van een ingevette bakvorm met een deel van de koekkruimels en druk goed aan. Doe hier nu een behoorlijke laag van het monchou/slagroom-mengsel overheen en strooi wat stroopwafel-brokken eroverheen. Hierna weer een laag mengsel en dan weer wat stroopwafels. Zet hem nog even in de koelkast om hem op de laten stijven.

Verkruimel voor het serveren de laatste stukjes stroopwafel er overheen. Geniet! (ik zou hem alleen niet elke dag eten 😉 )

Bron: Culy (zij hebben het weer van Pien)

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: