De enige echte spaghetti carbonara

2

Samen met onze vriend (en chef van Brasserie de Houtrib) Erik maakte ik twee heerlijke Italiaanse gerechten. Het recept van de Melanzana Parmigiano staat deze week in Lelystad deze Week: de krant waarin ik een eigen rubriek heb. Bij de aubergineschotel maakten we een originele spaghetti carbonara met, zoals het een echt Italiaans gerecht betaamd, alleen de beste ingrediënten.

Het spek dat we gebruikten komt van Livar dat staat voor ‘Limburgs varken.’ Ik ben niet zo’n varkensvlees fan, maar ik moet zeggen dat dit spek echt heel erg lekker is. Het klinkt misschien gek, maar het was helemaal niet zo vet! Dit is wat Livar vertelt over haar product:

De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. De varkens van Livar doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italie. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

Eerlijk en ambachtelijk, just how I like it!

Untitled

Dit heb je nodig:

Grote kookpan | koekepan

Ingrediënten:

350 gr. spaghetti | 150 gr. Livar spek | 2 eieren | geraspte parmezaanse kaas | goede olijfolie | een scheut kookroom | zout & peper

Untitled

Zo maak je het:

Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend (gezouten) water tot deze al dente is. Verhit olijfolie in de pan en bak hierin de spekjes uit. De eieren klop je los en meng je met geraspte parmezaan. Voeg een scheutje room toe. Eigenlijk is je gerecht al klaar! Je hoeft alleen de spaghetti en het ei/kaas/roommengsel bij de spekjes te doen en alles even op hoog vuur door verwarmen. Meteen opdienen en eten als het nog warm is, is het allerlekkerst =)

Untitled

Over de auteur

2 comments

    • Kelly 9 februari, 2014 at 21:22 Beantwoorden

      Dankjewel Lin! Jaa prachtige ovenschaal, ben er heeeel blij mee =D wil m’n collectie voor het nieuwe huis nog wel wat uitbreiden. Weet niet waar je Livar kan kopen, volgens mij bij verschillende winkels. Misschien kan je het op de website vinden?

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: