TIP | Doe jij nog aan diëten? 4 redenen om het niet te doen

2

Sinds een tijdje sport ik bij Summerproof in Lelystad. Ik volg ‘intensity’ lessen, in een sporthal ben je met een groep bezig aan een verschillende h.i.i.t. oefeningen: hardlopen, burpees, squats, opdrukken, noem maar op. Alles binnen je eigen kunnen, met je eigen kracht maar wel steeds op een niveau hoger.

summerproof2

Instructrice Filja is super enthousiast, en ik heb al een aantal keer met haar staan kletsen over hoe leuk het is om veranderingen te zien aan je lichaam en wat een belangrijke rol voeding daarin speelt. Onze ideeën over gezonde voeding liggen op één lijn: vers, zelf klaargemaakt en eetmomenten verspreiden over de dag.

summerproof

Op de website van Summerproof kwam ik een heel tof stukje tegen over voeding en 4 redenen om vooral niet te diëten. Ik had het niet beter kunnen verwoorden en in overleg met Filja mag ik het stukje plaatsen. Be inspired =)

Voeding is de brandstof voor je lichaam, zonder goede voeding functioneert het lichaam niet goed. Stop je goede brandstof in je lijf dan wordt het fitter, slanker, gespierder en stralender! Vervuil je jouw lichaam met slechte voeding dan kom je aan, voel je je futloos en zie je er niet op je best uit.

Summerproof adviseert geen dieet maar een way of life. De meeste diëten zijn bedoeld om geld te verdienen en bieden tijdelijk succes en werken op de lange termijn vaak averechts!

Wij hebben vier belangrijke redenen om geen diëten te adviseren.

1 | Veel diëten zijn simpelweg te streng en moeilijk vol te houden waardoor weinig mensen hier maar succes mee zullen boeken.
2 | Een andere reden is dat een dieet vaak te drastisch vetten of koolhydraten uit het menu schrapt waardoor je lichaam simpelweg essentiële voedingstoffen misloopt. Bovendien loopt je gezondheid dus echt gevaar bij deze diëten!
3 | Veel diëten adviseren om minder te eten, nu zit hier inderdaad een goede redenatie achter maar in de praktijk blijkt de vermindering vaak te extreem te zijn. Gevolgen hiervan zijn te weinig energie en een vertraging van de stofwisseling. Kortom niet te weinig eten dus!
4 | Veel diëten zijn gewoon niet praktisch, calorieën tellen is echt veel werk en apart gaan koken vinden mensen vaak ook geen optie.

summerproof3

Stort je dus niet vol op een dieet maar leer bewust eten!

En uitvinden hoe je het allerlekkerst bewust kan eten, dat vind ik het leukste om te doen. En daarvoor zit je bij Goodfoolove op de juiste plek =)

Over de auteur

2 comments

  1. Kim 28 april, 2014 at 15:48 Beantwoorden

    Ik begrijp niet waarom mensen rommel in hun lichaam willen pompen, dan enkele weken gezond gaan eten, het diëten noemen en achteraf terug naar de rommel grijpen. Ik sta dus helemaal achter de laatste quote.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: