EVENT & RECEPT | Ladies BBQ met Range Rover en Big Green Egg

3
green egg

Ooit wel eens midden in het platteland, te midden van wat koeien en varkens gebarbecued op een Big Green Egg? Ik wel! En het was een bijzondere ervaring =)

IMG_8372

Vanaf de Bosbaan in Amstelveen vertrokken we met 4 Range Rovers naar de Lindenhoff in Baambrugge. De Evoque is het spiksplinternieuwe model van Range Rover en ziet er zowel stoer als elegant uit. Toen er gevraagd werd wie er wilde rijden stond ik meteen vooraan te springen (ik ben al van kleins af aan gek op auto’s). De auto mocht goed getest worden en dus drukte ik het gaspedaal flink in richting Baambrugge. Eenmaal aangekomen bij Boererij Lindenhoff parkeerden we de auto’s letterlijk tussen de koeien. Wat een gave plek zeg!

IMG_8128

Boerderij Lindenhoff is al vier generaties in handen van dezelfde familie. Er wordt hier al bijna 100 jaar (!) vlees, zuivel en groenten verbouwd. De visie van Lindenhoff is ‘authentieke voeding bereikbaar maken’,  en dat is vandaag gelukt.

IMG_8287

We werden ontvangen met een heerlijk glaasje Crémant en ook de tafel stond al gedekt voor ons klaar. Een aantal grote (en één hele kleine) Big Green Eggs vormden ons kookgerei, en Ralph de Kok (wat een fantastische naam voor een kok) was vandaag onze grillmeister.

IMG_20140707_084626

Omdat het meestal de mannen zijn die achter de BBQ te vinden zijn kregen we een heuse ladies bbq workshop. En niet eentje met alleen maar speklappen en hamburgers. Nee, we leerden dat barbecueën ook heel verfijnd kan zijn en dat er van alles mogelijk is op de Big Green Egg. Wist je bijvoorbeeld dat je groenten zoals paprika en ui direct op de kolen kan leggen tot ze zwart blakeren, om vervolgens de zwarte buitenkant eraf te halen en van de binnenkant een heerlijke, zoete salsa kan maken?

IMG_20140707_151837

Tussen het barbecueën door namen we een kijkje bij de varkens (en biggetjes!) en liepen we een rondje in de wei tussen de koeien. Heel bijzonder om zo dichtbij te komen en te zien hoe de dieren hier leven. Als ik een koe was zou ik blij zijn met een plekje op de Lindenhoff =)

IMG_20140707_085106

In groepjes maakten we gerechten klaar die we gezamenlijk op aten aan de lange tafel. Gegrild vlees met homemade BBQ saus, witte asperges met zalm, aardappeltjes in de schil, er kwam van alles voorbij. Alles even smakelijk en vers, maar één gerecht was mijn grote favoriet: groene asperges. Het is zo ontzettend makkelijk, maar zó lekker! Ik wil je graag kort uitleggen hoe je het maakt zodat je er zelf ook van kunt smullen:

Snijd de kontjes van de groene asperges af en blancheer ze een minuut in ruim kokend water. Leg ze op de BBQ, grill tot er mooie donkere strepen ontstaan en haal ze er dan vanaf. Bestrooi met wat peper en zout uit de molen en maak af met een scheutje olijfolie. Klaar!

_MG_0026

Als je een keer in de gelegenheid bent, ga dan zeker een kijkje nemen bij de Lindenhoff. Ohja! Je kunt er ook overnachten in een BoerenBed =)

IMG_8323

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: