Fisk brengt een beetje Barcelona en Tel Aviv naar de Pijp

2
fisk

Een van de gezelligste buurten van Amsterdam is een hotspot rijker, en niet zo maar een. Fisk brengt de allure van Barcelona en Tel Aviv naar de Pijp. En dat doen ze bijzonder goed.

Tijdens de persopening kwam ik voor het eerst bij Fisk. Een tikkeltje chaotisch maar wel gezellig, zo ging het er aan toe (en zo gaat het er altijd aan toe bij openingen). De sfeer die ze met hun zaak willen neerzetten was meteen al voelbaar: het bruisende van een internationale stad, en mensen die niet alleen komen om te eten, maar ook om een lange, gezellige avond met elkaar door te brengen. Het eten en de sfeer van deze zaak waren me zo bij gebleven, dat ik een paar weken later een tafeltje reserveerde om er met mijn neef en nicht aan te schuiven. Een bijzonder goede keuze, want een zaak krijgt pas echt een goede kans tijdens een ‘normale’ avond.

fisk

Weet je wat ik nou altijd mis in Amsterdam? Een zaak waar je nog normaal eten kunt bestellen, tot laat op de avond. Meestal sluit de keuken om 22.00 uur en kunnen er alleen nog bitterballen besteld worden. Niet vies hoor, maar ik heb daar gewoon niet altijd zin in. Ladies and gentlemen, I have an announcement: bij Fisk kan het wel!! De keuken is tot middernacht open, wat betekent dat je dus tot laat kan eten. Heel erg lekker eten, kijk maar:

fisk fisk fisk fisk

 

Zoals je ziet bestel je bij Fisk iets kleinere gerechtjes, die perfect zijn om te delen. Denk nu niet aan seafood platters en vis a la planoha, Fisk gaat namelijk veel verder dan dat. Simpele gerechten die door de kraakverse ingrediënten bomvol smaak zijn. Verse vis en kruiden en lokale (markt)groenten zorgen ervoor dat de gerechtjes niet veel nodig hebben om geweldig te smaken. Mijn favoriet zijn de corvina tartaar, makreel, zeebaars en rog rug (spreek dat maar eens snel uit 😉 ) maar eigenlijk vind ik alles lekker.

fisk fisk

Maar dan heb ik het nog niet eens over de desserts en cocktails gehad! Over de twee desserts kan ik duidelijk zijn: die zijn goddelijk. Een soort natte cake met rozenwater: je weet niet wat je proeft, wat een smaaksensatie. En het dessert met chocolade (kan niet missen, ze staan niet op de kaart dus weet niet hoe ze heten, maar dit zijn de enige desserts die er zijn) is minstens zo lekker. Ik bestel na het eten graag nog een cocktailtje, en de ‘got milk?!’ was voor mij de grootste verrassing. Licor 43 Orochata en een glazen melkpakje, dit wil je proeven.

fisk

Fisk dus, aan de Eerste Sweelinckstraat 23 in de Pijp. Ga er een keer heen om lekker te happen, borrelen en tot laat te blijven hangen. Je krijgt er zeker geen spijt van =)

BewarenBewaren

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: