Foodbar Loulou: goed eten en het fijnste terras van West

0
foodbar loulou

Half april opende (op het Kwakersplein in Amsterdam West) de deuren van Foodbar Loulou. Voorheen zat hier DuCap, en hoewel de eigenaar niet veranderd is, is heeft het concept een restyling ondergaan. Ik werd uitgenodigd om te komen eten, en had er direct een favoriet in ‘mijn buurtje’ bij.

Op een steenworp afstand van de Foodhallen vind je het Krakersplein. Mij zei het niet zoveel, tot ik erheen fietste en dacht: ooooh, maar dit ken ik wel! Je herkent Foodbar Loulou namelijk meteen aan het enorme terras voor de deur. Jep, dat maakt het direct dé perfecte spot voor een zonnige dag of lange, warme avond. Maar er is meer 😉 Want ze hebben dus ook echt lekker eten!

foodbar loulou

Samen met vriendin Jantine schoof ik aan bij Loulou, op een niet zo heel warme dag dus we gingen lekker binnen zitten. Ook geen straf, want het interieur is mooi en je zit er gezellig. Onder het genot van een – goed gemixte! – Aperol Spritz bekeken we de menukaart. Ondanks het feit dat de keuze niet gigantisch is (vind ik alleen maar fijn trouwens), is er voor elk wat wils. Carpaccio van pulpo of van ossenhaas, gamba’s, burrata of een voorgerecht met duinkopje, dat een bepaalde paddestoel blijkt te zijn. Ik hou van nieuwe dingen proberen dus ik ging voor de laatste optie, terwijl Jantine voor de burrata koos. Beiden heel erg lekker, en mijn gerechtje nog heel verrassend ook.

Als hoofdgerecht ging Tien voor een lekker malse tournedos, die geserveerd werd met onder andere beurre noisette en een hele lekkere puree van knolselderij. Ik ging voor de vega optie: groente tajine met onder andere kikkererwten, couscous en courgette. Helaas niet geserveerd in de tajine zelf, maar wel ontzettend lekker.

Een goed diner is niet compleet zonder dessert, dus we lieten een chocolade lavacake en rozemarijnijs komen. Holy shit, dat was lekker! IJs gemaakt van kruiden vind ik sowieso te gek, en deze combi met venkel en appel crumble pakte wel heel erg goed uit. Ga ik volgende keer nog maar eens nemen, maar dan op het terras 😉

 

Foodbar Loulou

Kwakersplein 2 H

Ga naar de Facebookpagina

BewarenBewaren

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: