RECEPT | Aardbeien sorbetijs met balsamicoazijn

2

Er komen steeds meer Foodlovers bij in de Facebookgroep en om dat te vieren is er met enige regelmaat een challenge. Wanneer een bepaald aantal leden bereikt wordt (dit keer 350) noem ik een product en roep iedereen op een recept met dat ingrediënt in de groep te plaatsen. Het leukste/lekkerste recept wordt op Goodfoodlove geplaatst.

Het aardbeien sorbetijs van Foods en Photos zag er zo heerlijk uit dat deze de challenge won. Naomi maakt lekkere gerechten en prachtige foto’s. Een bezoekje aan haar blog is zeker de moeite waard =)

Hierbij het recept en de foto’s gemaakt door Naomi, geniet ervan!

DSC_1817
Het voelt als zomer…en dan wordt het tijd voor ijs. Lekker met veel vers fruit, zonder melk en kunstmatige toevoegingen en met zo min mogelijk suiker (of met Agavesiroop). Aardbeien vinden we thuis allemaal lekker. Laat ik ze upgraden met wat bij aardbeien heel erg goed past: balsamicoazijn! De kinderen vonden het ijs heerlijk en hebben niet gemerkt dat er iets “raars” in het ijs zit.  Wees dus niet bang of het bij de kleintjes in de smaak zal vallen.
Een lekker en vrijwel gezond ijs maken, blijkt geen ingewikkeld verhaal te zijn. Een ijsmachine heb je niet nodig maar je kunt dit ijs wel hiermee maken. In dit recept heb ik in ieder geval gedetailleerd uitgelegd hoe je het zonder een machine maakt. Je hebt alleen een sterke blender of keukenmachine nodig. Enne…een diepvries (-; Naast de combinatie met het azijn voeg ik hier de helft van het vers fruit toe. Hopelijk wordt op zo’n manier veel van de vitamines, vooral de vitamine C, bewaard. Vitamine C zit volop in aardbeien (65mg/100gr fruit). Aan de slag!

Ingrediënten:

500 gr schone, smakelijke aardbeien | 100 gr bruine rietsuiker of 120ml Agavesiroop  | 2 el balsamicoazijn | sap van een halve citroen | 50 ml water

Zo maak je het:

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in twee/vier stukjes (als ze groot zijn).  Doe de helft van de aardbeien en de suiker/siroop in een pan met water  en breng het water aan de kook.

Kook met af en toe roeren 5 min en voeg dan het azijn toe. Laat nog ongeveer 5 min af en toe roerend koken totdat de aardbeien zacht worden. Zet het vuur uit en voeg de citroensap toe en de rest van de aardbeien. Laat alles afkoelen.
DSC_1711
Giet alles in een plat bakje, dat geschikt is voor de diepvries en vries het minimaal 3-3,5 uur in. Als je een ijsmachine gebruikt, giet het mengsel in de machine en laat het draaien totdat het ijs naar jouw wens is.
DSC_1720
Haal het uit de diepvries en breek met een vork het ijs in grove stukken.
 DSC_1724
Doe de stukken in een keukenmachine en bewerk tot een egale massa.
DSC_1741
Doe terug in de vriezer in een bakje.
DSC_1795
Haal het ijs 10-15 min voor het serveren uit de diepvries en schep het in mooie kommetjes of dessertglazen. Eventueel met verse aardbeien en muntblaadjes.
DSC_1828
En geniet…!

 

 

Over de auteur

2 comments

  1. RECEPT | Aardbeien sorbetijs met balsamicoazijn - LikeFood 16 april, 2015 at 00:21 Beantwoorden

    […] Het voelt als zomer…en dan wordt het tijd voor ijs. Lekker met veel vers fruit, zonder melk en kunstmatige toevoegingen en met zo min mogelijk suiker (of met Agavesiroop). Aardbeien vinden we thuis allemaal lekker. Laat ik ze upgraden met wat bij aardbeien heel erg goed past: balsamicoazijn! De kinderen vonden het ijs heerlijk en hebben niet gemerkt dat er iets “raars” in het ijs… Bekijk het hele artikel […]

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

rens kroes

RECEPT | Lasagnette alla Rens Kroes

Healthcoach Rens Kroes heeft een aantal maanden geleden een ontzettend leuk boek uitgebracht: Powerfood. Rens en ik hebben hetzelfde idee over gezond eten: het moet ...