Foodpost favourites #3

0
kelly camfferman

De postbode verscheen de afgelopen tijd weer regelmatig aan mijn deur en daar zaten vaak hele fijne producten tussen. Vandaag deel ik mijn favoriete foodpost met jullie!

 Lovechock raw chocolate

Mijn mening over Lovechock steek ik niet onder stoelen of banken, dat hebben jullie misschien al eens gemerkt. Ik vind het gewoon heel erg lekker! Benieuwd waarom raw goed is? Lees er hier meer over. Eerst waren er alleen de kleine repen en de balletjes (favoriet), maar nu zijn er – hoera!- ook tabletten van deze mega lekkere chocolade verkrijgbaar. Ik ben fan, en Ziggy ook 😉 Klik hier om alle verkooplocaties te zien.

Stroopwafelwarmer

IMG_2975

Dit is denk ik de grappigste foodpost die ik ooit heb ontvangen, en daarom verdient het ook een bijzondere vermelding. Eigenlijk is het een heel simpel plastic ring, maar geef er een naam aan en je hebt een echte, ouderwetse, authentieke stroopwafelwarmer. De warmte van je koffie of thee doet de stroop smelten en dat is heul erg lekker kan ik je vertellen! Te koop via deze webshop.

Kookboek ‘De Griekse Eilanden’

Met dit boek waan ik me even terug naar de heerlijke vakanties die ik vroeger op Kreta had. Zowel van binnen als van buiten heeft dit kookboek een echt Grieks uiterlijk, en ook de recepten zijn zoals ik ze ken van vroeger. Puur, met kraakverse ingrediënten en zonder opsmuk. Binnenkort verschijnt er een receptje uit dit boek online op Goodfoodlove =)

Royal Green kokosbloesemsuiker & honing 

Wanneer ik iets bak vind ik het leuk om te experimenteren met zoetmakers anders dan suiker. Honing vind ik altijd heerlijk, en ook van kokosbloesemsuiker ben ik fan. De smaak is licht karamelachtig, en omdat het product onbewerkt is wordt het als gezonder gezien dan geraffineerde suiker. De producten van Royal Green zijn 100% organic en ik vind het pakkage design erg leuk. Te koop bij o.a. EkoPlaza en de Tuinen.

Carisma aardappels

Heb je wel eens gehoord van de glycemische index (GI)? Het is een index van koolhydraten die aangeeft hoe snel de bloedsuikerspiegel stijgt nadat je het product gegeten hebt. Misschien raad je het al: je wilt het liefste dat de spiegel lichte golven vertoont, en geen hoge pieken en dalen. Dus: het is fijn wanneer de koolhydraten langzaam worden opgenomen. Bij diabetespatienten is dit vaak zelfs een must, en mensen die willen afvallen kunnen er ook baat bij hebben. De gewone aardappel zoals wij deze kennen, heeft een GI van 70, en bij de Carisma aardappel is dat 55. Ik heb ze geprobeerd als mijn favoriete ovenaardappel en moet zeggen dat ik ze vooral gewoon erg lekker vond. Stevig, goed van smaak en een mooie gladde schil, zodat deze erom kan blijven. Te koop bij Albert Heijn, Emté en Sligro.

Mosterd & Mayo
Foto 23-10-15 14 58 12

Dat vind ik nou leuk, zo’n persoonlijk briefje! Via Twitter zocht Maille contact en ze vroegen of ze wat nieuwe producten mochten opsturen. Maar natuurlijk! De mosterd is er in drie smaakvarianten: la Provençale, l’Ancienne en l’Estragon. De grove is heerlijk bij oude kaas en die met dragon smaakt top bij een visje. En de mayo’s! Daar ben ik echt heel erg fan van. Ken je die Franse mayo, die friszuur is? Zo smaakt de linkse precies. Lekker romig en vol van smaak. En de rechter heeft een heerlijke subtiele mosterdsmaak en is net zo romig. I like! Leuke tip: Tweet #AskMaille met jouw vraag over smaakcombinaties en ze geven je smakelijke ideeën.

Evian Limited Edition

Hij staat te pronken naast de Kenzo fles van vorig jaar: de nieuwe limited edition van Evian. Dit keer was het de eer aan Alexander Wang, die een soort streepjescode-achtige fles ontwierp. Naast wit is hij er ook in het zwart en hij is voor €4,95 verkrijgbaar bij onder andere de Beijenkorf.

Snack pot

Foto 10-09-15 12 04 32

Je kent vast die noodles bekers wel: het mag dan lekker ruiken, van de ingrediënten wordt je vaak echt niet vrolijk (lees: e-nummer galore). Zo niet met deze snack pot van Artisan: het zijn dan geen noodles, maar couscous vind ik eigenlijk nog veel lekkerder! Het werkt net zo snel en makkelijk als de noodles: je doet er gekookt water bij, wacht even en roert het door. Ik nam het als lichte lunch mee naar werk of eet het als tussendoortje. Je moet van de smaak houden, maar ik vind de kruidigheid, het gemakt en het feit dat er alleen kruiden (en geen andere rotzooi) inzit heel fijn. Verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Royal Leerdam wijnglazen
Foto 25-10-15 21 58 33

Wist je dat de smaakbeleving van wijn grotendeels afhankelijk is van het glas waaruit je het drinkt? Het idee van ‘rood in een groot glas en wit in klein’ is echt verleden tijd, en daarom komt Royal Leerdam met een glazenlijn die is ingericht op smaak. ‘Fruitig & soepel’ en ‘krachtig en kruidig’ zijn er voorbeelden van. Wij hebben het geprobeerd: dezelfde wijn in verschillende glazen. Ik moet zeggen dat ik niet echt verschil proefde, maar toch vind ik de glazen heel tof. Ze zijn mooi vormgegeven en hoe leuk is het als je, speciaal voor de soort wijn, een apart glas hebt?

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

baci di dama

Baci di dama: de kussende koekjes

Deze koekjes hebben misschien wel de allerleukste naam van alle Italiaanse koekjes: ‘baci di dama’ betekent namelijk ‘dameskusjes’. De naam staat voor de twee aan ...