Tropische mangosalsa voor bij de BBQ 

2
mangosalsa
Fruit vind ik echt een cadeautje van de natuur: het is heerlijk zoet, fris, gezond en je kunt er bijzonder lekkere dingen mee maken. Tropisch fruit is voor mij helemaal een feestje: de passievrucht staat bijvoorbeeld bovenaan mijn lijstje met lievelingsfruit.
Wanneer we gaan BBQen vind ik het lekker om – naast sauzen – zelf een salsa te maken. Een tomatensalsa is natuurlijk lekker, maar dat kennen we waarschijnlijk allemaal al. Wist je dat fruit ook perfect geschikt is om salsa mee te maken? Mangosalsa is iets dat veel gemaakt wordt, maar ik wilde het nét even wat anders doen en gebruikte ook ananas. Wanneer je het combineert met verse kruiden krijg je iets waanzinnig lekkers! Probeer deze salsa eens met varkensvlees of kip: een zomers feestje op je bord gegarandeerd =D

Untitled

Dit heb je nodig:

Scherp mes | bakje

Ingrediënten:

1 mango | 1/2 ananas | sap van 1/2 limoen | handje verse koriander | handje verse munt | 1/2 rode peper | goede olijfolie | peper & zout

Zo maak je het:

Maak de mango en de ananas schoon. Ik vind het handig om dit met ‘hulpjes’ te doen, zoals een mangosnijder en zo’n ding waarmee je de binnenkant uit een ananas draait (hoe heet dat eigenlijk??).
Snijd het fruit in mooie kleine blokjes van zo’n 1/2 centimeter. Ontdoe de peper van zijn pitjes en snijd deze heel fijn. De verse kruiden was je en hak je ook fijn. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een bakje, roer goed en proef even hoeveel peper & zout je toe wilt voegen. Je kunt dit het beste als eerste maken: hoe langer het staat hoe meer de smaken in elkaar overlopen en daar wordt het alleen maar lekkerder van.

Untitled

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: