Gezonderdag | 6x ontbijt smoothies

0

Mijn neefje Bas stuurde me laatst een berichtje met de vraag of ik misschien wat inspiratie voor ontbijtsmoothies voor hem had. Hij vond ze zo lekker en was er mee aan het experimenteren, maar zijn ideeën waren een beetje op. Ik wees hem op twee smoothies omdat ik dacht dat ik er niet veel meer op mijn blog had staan. Na een kijkje in mijn eigen keuken – oftewel blog – kwam ik erachter dat ik er wel degelijk een aantal online had staan!

De laatste tijd ben ik zelf ook echt gek op ontbijtsmoothies. Ik doe er naast vers of diepgevroren fruit altijd banaan in, wat kokoswater, havermout en een lepel yoghurt. Zo wordt de smoothie lekker vol en romig en heb ik er genoeg aan tot de lunch. Omdat het gezonderdag is en deze smoothies een perfect begin van de dag zijn heb ik mijn 6 favorieten voor jullie – en natuurlijk ook speciaal voor Bas – op een rijtje gezet. Klik op de foto om naar het recept te gaan. Welke is jouw favoriet?

Chocolade smoothie met banaan en kokos

chocolade smoothie

Ja, hij smaakt net zo lekker als hij klinkt, maar hij is een stuk gezonder!

Groene smoothie met ananas

groene smoothie

Gemak dient de mens: deze supersmoothie wordt gemaakt met diepgevroren groenten en fruit.

Noten – cacao smoothie

ontbijt eiwitshake

Mijn lievelings! Dit is er een waar ik meteen voor uit bed spring wanneer mijn wekker gaat, omdat ik er zó’n zin heb. Banaan, cacao, een romige textuur… Ik krijg er spontaan trek van!

Frisse smoothie met yoghurt, sinaasappel en blauwe bes

yoghurt smoothie

Wat een fijn kleurtje he?! Deze heerlijk frisse smoothie zit – dankzij de blauwe bessen – vol met anti-oxidanten.

Gezonde ‘marsepein’ smoothie

dadel smoothie

Love it or hate it, maar dit is waarschijnlijk de meest bijzondere smoothie van het rijtje. Door de dadel is hij heerlijk zoet en de amandel doet heel sterk aan marsepein denken. Wat een feestje in de ochtend!

Groene smoothie met spinazie en peer
groene smoothie

Tot slot een smoothie voor de beginnende ‘groene’ drinker. De spinazie smaakt lang niet zo sterk als je zou verwachten en de peer maakt de smoothie lekker fruitig. Je kunt hem natuurlijk ook prima zonder de superfoodmix maken!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: