Goodfoodlove opent haar eigen pop-up restaurant!

13
goodfoodlove pop-up

Whaaaa jongens ik heb zulk te gek nieuws, eindelijk kan ik het jullie vertellen! De afgelopen weken zijn we achter de schermen druk bezig geweest om iets heel tofs te realiseren, waar jullie bij kunnen zijn. Jawel:

Goodfoodlove opent een eigen pop-up restaurant!

Wauw, wat ontzettend gaaf. Ik heb er zo veel zin in, maar de zenuwen beginnen ook wel een beetje te komen. Hoewel ik best wat horeca ervaring heb, ben ik nog helemaal niet bedreven in het zelf draaien van een restaurant. Een fantastische uitdaging wordt het dus. Zal ik maar bij het begin beginnen dan?

Het concept

Belgisch Restaurant Lieve is gevestigd in een prachtig, groot pand aan de Amsterdamse Herengracht. Sinds ook het oude achterhuis bij de zaak betrokken is, willen ze graag meer doen met de ruimte. De zaak wil hobbychefs of andere foodlovers de kans bieden om voor één avond een eigen restaurant te openen, en dat is dus precies wat wij gaan doen. Als allereerste, hoe tof is dat =D

restaurant lieve

Restaurant Lieve aan de Herengracht

Toen ik gevraagd werd om mijn eigen restaurant-voor-een-dag te openen dacht ik meteen: “Jaaaaaaa!”. Maar ook: “OMG hoe moet ik dit ooit doen?”. Ik ben gek op koken voor andere mensen, maar wanneer dat er meer dan 6 zijn krijg ik het toch lichtelijk benauwd. Kan je nagaan als het 50+ man is 😉 Gelukkig heb ik een vriend die hier zijn hand niet voor omdraait. Sterker nog, Michele is niet anders gewend dan koken voor een volle zaak. Hij werkte onder andere 3 jaar als chef de partie bij Aan de Poel** en is sinds 2 jaar chefkok bij restaurant Bij Teus in Houten. Toen we laatst samen gingen koken (oke, ik keek vooral toe) was ik helemaal om: mijn half-Italiaanse maatje kan echt HEEL lekker koken.

Wat kan je verwachten

Hoewel Lieve een Belgisch restaurant is, kiezen wij ervoor deze avond een andere stijl te serveren. Wat het precies is vertellen we nog niet, daar is het een verrassingsmenu voor. Een tipje van de sluier: seizoensproducten & mooie smaakcombinaties. Een culinaire verrassing, dat is 1 ding wat zeker is! Uiteraard kunnen vegetariërs en mensen met dieetwensen het aan ons doorgeven, dan houden we daar rekening mee.

Bij goed eten hoort een goed glas wijn, en wie kan dat nu beter schenken dan en echte wijnkenner? Vinoloog & sommelier Jeroen Jeurssen van Jessies Cuisine heeft een aantal mooie wijnen geselecteerd, die perfect bij het menu aansluiten. Jeroen en ik leerden elkaar kennen tijdens een wijnreis in Catalunya, waar ik heb ontdekt hoe leuk en gepassioneerd hij kan vertellen.

Mocht je liever een biertje, frisje of iets anders bestellen is dat uiteraard ook geen probleem.

jeroen jeurssen

De sommelier van de avond Jeroen Jeurssen

Reserveren?

Ben je net zo enthousiast geworden als wij, en wil je bij het unieke Goodfoodlove pop-up restaurant komen eten? Reserveer een tafel door een mailtje te sturen naar info@goodfoodlove.com Vermeld in het onderwerp van de mail ‘reservering pop-up’ en laat me in de mail ook weten met hoeveel personen je komt, of we rekening moeten houden met eventuele dieetwensen of allergieën en of je ook het wijnarrangement erbij kiest.

Info & contact

Datum: zondag 6 november

Tijd: 18.00 uur

Locatie: Restaurant Lieve, Herengracht 88 Amsterdam

Prijs: Het 3-gangen diner kost €30,- en voor €15,- boek je er een wijnarrangement bij

Reserveren via: info@goodfoodlove.com

goodfoodlove pop-up

Wij hebben er heel veel zin in! Zien we je 6 november?

Over de auteur

13 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: