Groene smoothies vies? Echt niet!

1

Mijn oud-studiegenootje Anne-Claire heeft de Goodfoodlove vibe: “Ik ben goed bezig met sporten, let erop dat ik gezond eet maar een bounty of iets anders lekkers gaat er ook nog steeds in!”

Laatst plaatste ze een prachtige foto van een door haar gemaakte groene smoothie op Facebook. Ik vroeg haar hoe ze hem had gemaakt en zo ging het balletje rollen. Hierbij presenteer ik jullie een gastblog van Anne-Claire over een heerlijke (ja echt!) groene smootie!

P4252579

Door de groene kleur zou je er misschien niet zo snel aan beginnen, maar ik daag je uit om het een keer te proberen. Ervaar zelf hoe lekker én gezond deze groene smoothies zijn, straks wil je niet meer anders! De smoothies zijn namelijk niet alleen goed voor je gezondheid maar ook nog eens makkelijk mee te nemen als tussendoortje zodat (vr)eetbuien voorkomen kunnen worden 😉

Sinds enkele weken ben ik begonnen met groene smoothies te drinken. En ik kan je zeggen dat mijn energie omhoog is geschoten. Ik voel me energieker en ook mijn huid ziet er beter uit. Inmiddels drink ik gedurende de dag +- 1 liter. Als ontbijt en verder als ik trek krijg en als tussendoortje. Maar vergeet zeker niet je normale maaltijden tussendoor te eten! Ik vind het een groot voordeel dat ik zo ongemerkt mijn dagelijkse behoefte aan groente en fruit binnen krijg en er nog van geniet ook.

733808_10152650024455297_1577666469_n

Zeker in het begin moet je misschien even wennen aan de smaak van een groene smoothie. Dan kun je er voor kiezen om meer fruit toe te voegen. Door een banaan toe te voegen zorg je overigens al snel voor een zoete smaak. Maar na de tijd volgt zul je merken dat je de smoothies met minder fruit ook lekker zijn! Met deze groene smoothies kun je eindeloos variëren met diverse bladgroentes en fruit. Probeer in dit geval bijvoorbeeld eens mango in plaats van ananas of voeg een schep tarwegras- /spirulina- of chlorellapoeder toe voor een extra healthy boost. Of gebruik in plaats van water kokoswater, sojamelk, amandelmelk of een beetje kwark. Zelf voeg ik na een (kracht)training ook een schepje Whey-eiwit poeder toe voor betere spier herstel en opbouw. Ik zou zeggen; pak die blender uit de kast, ga aan de slag en geniet!

Dit heb je nodig

Blender

Ingrediënten

200 gr. bevroren spinazieblokjes | ananas naar smaak | halve avocado | 1 el. chiazaad | 1 el. hennepzaad | klein handje gojibessen

Zelf houd ik van een ‘ice’-smoothie en werk ik met bevroren fruit. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor verse groenten en fruit en ijsblokjes toevoegen. De avocado zorgt voor gezonde vetten en zorgt ervoor dat de smoothie romiger wordt.

Door de smoothies in een glazen pot of ‘jar’ te bewaren kun je het gemakkelijk meenemen en gaan er zo min mogelijk vitamines verloren. Maar het áller lekkerste is natuurlijk direct opdrinken.

Zo maak je het

Doe de spinazie in de blender. Afhankelijk van hoe groot je blender is kan je 100 – 200 gram spinazie gebruiken. Voeg water toe totdat de spinazie een gladde massa wordt. Voeg vervolgens de stukjes ananas, avocado, hennepzaad en chiazaad toe. Nog even blenden en klaar! Je kant de smoothie ‘oppimpen’ door er wat chiazaadjes en gojibessen op te leggen, net zoals op de foto. Geniet!

961043_10154013785460297_1028256284_n

Over de auteur

Redactie - Anne-Claire

Anne-Claire studeert voor verpleegkundige en heeft daarnaast een grote passie: eten en drinken. Ze duikt graag de keuken in om een lekker en gezond recept te maken. Naast koken maakt ze graag mooie foto's en vertegenwoordigd ze Goodfoodlove in Zuid-Holland waar ze woont, en de lekkerste nieuwe hotspots voor jullie uitprobeert.

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: