Heerlijk gezond met ‘gewone’ superfoods

43
snelle superfood chef

Superfoods zijn er in allerlei soorten en maten. Chiazaad, cacaonibs, maca… Maar wist je dat veel ‘normale’ producten ook als superfoods gezien worden? Avocado en blauwe bessen zijn hier een voorbeeld van. Er zijn veel theorieen en omschrijvingen over superfoods, en ik heb daar een soort eigen conclusie uit getrokken:

Iets is voor mij een superfood wanneer er een grote hoeveelheid goede stoffen inzit; meer dan bij een ‘gewoon’ product. Een komkommer bijvoorbeeld, zou ik geen superfood noemen. Het is gezond maar het zit niet bomvol met verschillende goede stoffen. Boerenkool daarentegen bevat een gigantische dosis vitaminen, minenralen, vezels en proteïnen. Een ware superfood dus als je het mij vraagt =)

Untitled
9789000343317_DesnelleSuperfoodchef_voor_web

Dat meer mensen mijn idee over superfoods delen blijkt uit het nieuwe boek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon. In ‘De Snelle Superfoodchef’ laten zij zien wat je voor ontzettend lekkere dingen kunt maken met superfoods. De blender speelt in dit boek een hoofdrol: de (groene) smoothie is immers niet meer weg te denken uit een gezonder eetpatroon. Aan je gezondheid werken was nog nooit zo gemakkelijk en lekker! Het boek is de ultieme gids voor wie op zoek is naar snelle, smakelijke recepten voor elke dag.


De lunch ter ere van de lancering van dit boek was dan ook een waar feestje. Bij Gummmbar in Amsterdam genoten we van heerlijke quacamole met zelfgemaakte zontomaat crackers, een verrassend lekkere soep van biet, groentespaghetti (een beetje zoals mijn zucchetti) en tot slot een chocolademousse gemaakt met avocado. Ik heb echt gesmuld en was verrast door alle smaken. Ondertussen vertelde Jesse ons enthousiast over verschillende voedingsstoffen en de kracht ervan. Mensen denken vaak dat ze gezond leven, maar vaak kan het vele malen beter. Ik vond Jesse’s uitspraak: “je mist niet wat je nooit hebt gehad” prachtig, hij doelde daarbij op een fit en gezond lijf.

Win!

Het leuke boek staat niet alleen bomvol met lekkere en gezonde recepten, maar vertelt je ook alles over verschillende voedingsstoffen, waarom deze zo goed voor je zijn en in welke producten het te vinden is. Daarnaast is het boek ook nog eens mooi vormgegeven wat het een ware must-have maakt voor in je boekenkast. Komt dat nou even mooi uit, want ik mag twee van deze toffe boeken weggeven! Laat me in een reactie onder dit bericht weten waarom jij een snelle superfood chef wilt worden. Succes! De winnaar krijgt persoonlijk bericht via de mail dus vergeet deze niet in te vullen =)

win

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

43 comments

 1. Kimber Boers 8 maart, 2015 at 19:17 Beantwoorden

  Hallohallo!

  Ik vindt dit ten eerste een super tof boek! Ik begin de dag eigenlijk altijd met superfoods in mijn yoghurt of overnight oats. Ik weet niet zo goed hoe ik dit anders zou kunnen gebruiken. Daarvoor zou ik dit te gekke boek heeeeeel graag willen winnen om op meer manieren van mijn superfoods te kunnen genieten! Ook zou ik graag andere mensen hiermee willen inspireren, ik heb een instagram pagina waar ik mijn gezonde eten met andere mensen deel, hier zou ik graag wat lekkere superfood recepten aan toe willen voegen.
  Groetjes, Kimber.

 2. Sira 6 februari, 2015 at 09:51 Beantwoorden

  Superfoods zijn meestal vega en dat is geweldig. Ik ben heel benieuwd wat de onbekendere varianten zijn van super food. En hoe deze te gebruiken, ik kom nu niet verder dan chia zaad

 3. Geertje 6 februari, 2015 at 08:26 Beantwoorden

  Ik heb verschillende superfoods in huis en tot mijn schande moet ik bekennen dat ze elke dag alleen maar in de overnihgt oats belanden…..en dat is erg saai. Ik wil wel graag eens wat anders maar ik kom er gewoon niet aan toe om het allemaal uit te zoeken. Nu zie ik dit boek …..en dat is het helemaal! Gewoon een boek erbij pakken en maken wat er staat en lezen waar het allemaal goed voor is. Geweldig lijkt me dat!

 4. Jill 4 februari, 2015 at 09:34 Beantwoorden

  Wat een super actie!
  Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik erg bezig ben met gezond eten sinds mijn goal de halve marathon is over een jaar. Het is fijn om te weten hoe en welk voedsel mij kan helpen om goed en beter te presteren tijdens het sporten, maar vooral welke recepten ik daarvoor kan gebruiken!
  Daarnaast wil ik een gezond en sportief voorbeeld zijn voor mijn (groep 8) leerlingen (en hun ouders!) door hen te laten zien dat er meer is dan chips, turkse pizza, wit brood met een dikke laag chocopasta en cakejes. Ik kan niet wachten om het boek mee de klas in te nemen om hen het ook te laten lezen/zien en om samen met de leerlingen aan de slag te gaan! Sapjes, soep en salades!
  I like, ik heb er al helemaal zin in!

 5. M. van den Berg 4 februari, 2015 at 01:50 Beantwoorden

  Omdat ik nu drastisch m’n leven aan het omgooien ben. Een ander voedingspatroon hoort daar ook bij. Ik kan op dit gebied nog wel wat inspiratie gebruiken. Dus het boek zou zeer welkom zijn.

 6. Suzanne 3 februari, 2015 at 19:14 Beantwoorden

  Te gek dit boek! Ik ben ontzettend benieuwd naar verschillende superfoodrecepten. Ik loop altijd een beetje vast wanneer ik met bijvoorbeeld een bakje chiazaden in m’n hand sta. Ik neem het mee, maar vervolgens verdwijnt het alleen in simpele smoothies. Harstikke lekker, maar daar kan ik meer mee! Ik wil lekker kunnen variëren, en een kookboek zou mij daar geweldig mee helpen! 😀

 7. Rosemarie 2 februari, 2015 at 14:10 Beantwoorden

  Hoi Kelly, graag zou ik dit boek willen winnen.
  Ik ben al een superchef, ik kook tegenwoordig alles zelf geen pakje komt er meer aan te pas of kant en klaar maaltijd. zelfs hamburgers met patat maak ik zelf.
  Ik zou daarom dit boek heel graag willen voor meer inspiratie, zodat ik een superfood superchef word.

 8. Marieke 1 februari, 2015 at 13:45 Beantwoorden

  Ik ben dol op lekker koken maar heb er door mijn hectische leefstijl helaas niet altijd even veel tijd voor 🙂 Dit boek biedt zoveel leuke nieuwe inspiratie ideeën die ik mijn vriendinnen kan voorzetten! Supertof!

 9. Mariska van Vught 1 februari, 2015 at 12:48 Beantwoorden

  omdat mijn man altijd net voor het eten weg moet naar zijn werk , wil ik dit boek winnen zodat ook hij eens gezond kan gaan eten voor zijn werk

 10. Samantha 31 januari, 2015 at 20:26 Beantwoorden

  Bij een echte kookboek addict kan deze niet ontbreken, sinds 3 jaar koken en bakken zonder pakjes en zakjes, love it! En sinds jaartje de superfoods geïntroduceerd in mijn keuken, hoe meer inspiratie hoe beter om zo ook andere te inspireren via mijn insta

 11. Nelleke 31 januari, 2015 at 19:47 Beantwoorden

  Ik zou het geweldig vinden om dit boek te winnen!!!
  Ik ben namelijk al een tijdje bezig met een gezondere lifestyle, nu ook fanatiek aan het sporten, maar heb nog moeite om het ‘eigen’ te maken. Lees heel veel blogs en kijk veel op Instagram om zo meer recepten te vinden en weer te bedenken wat ik morgen ga eten.
  Met dit boek word het wat gemakkelijker denk ik.
  En hoop ik in de zomer voor het eerst in 26 jaar een kort broekje aan te kunnen(lees durven).

 12. Judith 31 januari, 2015 at 17:24 Beantwoorden

  Na het krijgen van een ziekte, ben ik meer na gaan denken over voeding. Ik was hier altijd al mee bezig maar na de behandeling nog meer. Je hoopt grip te kunnen krijgen op zoiets, voor in de toekomst. Natuurlijk kan dat niet maar je probeert toch zo gezond mogelijk te leven. Meestal kost het zoveel tijd en ontbreekt het me aan inspiratie. Ik hoop door middel van dit boek nieuwe ideeën op te doen, ik vind het altijd leuk iets nieuws te proberen!

 13. An V 31 januari, 2015 at 16:09 Beantwoorden

  Ik vind het niet langer verantwoord ten opzichte van mijn gezin maar ook voor mezelf om op de oude vertrouwde manier om te gaan met eten.
  Er is de laatste tijd zo veel informatie voorhande en zoveel keus aan gezondere alternatieven dat je eigenlijk een ziekmaker van je eigen lijf bent als je daar niet voor open staat.Maar ik moet eerlijk zeggen dat het me vaak aan inspiratie ontbreekt en daarom zou een boek als dit een hele grote steen bij kunnen dragen en doe ik dan ook graag mee om een kansje te wagen.

 14. Ingrid 31 januari, 2015 at 14:21 Beantwoorden

  Ik hou erg van koken en experimenteer heel graag met groentegerechten. Ik denk dat ik al behoorlijk gezond eet. Ik gebruik alleen nauwelijks superfoods. Af en toe doe ik wat chiazaad in een bananenbrood maar daar houdt het dan ook mee op. Ik zou het leuk vinden om meer te leren over superfoods en tips te krijgen hoe ik ze kan gebruiken.

 15. vodi 31 januari, 2015 at 11:07 Beantwoorden

  precies hoe ik erover denk! Ook met alle ingredienten die we altijd al ter beschikking hadden kan je ook een hele gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten, zonder dus perse al die hippe superfoods te kopen.
  Ik zou wel wat nieuwe dingen wille weten/leren dus zou het boek heel graag willen winnen

 16. nathalie vandamme 31 januari, 2015 at 08:47 Beantwoorden

  Hallo,
  Super foods zijn voor mij echte energiebronnen. Ze maken me gelukkiger,energievoller rn fitter. Graag zou ik er nog meer over leren. En nog meer kook en juice tips krijgen. Het kookboek mag dus zeker mijn richting komen ;-).
  Groetjes !

 17. Hans-Peter 31 januari, 2015 at 07:46 Beantwoorden

  Ik ben al een tijdje op zoek naar tips en inspiratie om dit type gezonde voeding in de levensstijl van ons jonge gezinnetje in te passen en dit boek zou voor ons de kickstart kunnen zijn naar een nog bewuster en gezonder eetpatroon. Iets wat ik mijn dochtertje graag als deel van de opvoeding mee zou willen geven en daarnaast ons als ouders langer fit en vitaal zal houden.

  Je zou ons hier zo’n groot plezier mee doen!

 18. Nina Mol 31 januari, 2015 at 05:44 Beantwoorden

  Ik wil het graag proberen om gezonder te gaan leven! Mijn lichaam heeft een boost nodig: na 40 jaar roken is het me gelukt te stoppen! Ik wil wat schade inhalen nu. Superfood dus!! xxx

 19. Anita H. 31 januari, 2015 at 02:41 Beantwoorden

  Ik wil een snelle superfood chef worden omdat:
  * ik best meer superfoods in mijn gerechten wil integreren, maar niet zo goed weet hoe;
  * ik zeer veel belang hecht aan een gezond voedingspatroon:
  * ik liever niet teveel tijd besteed aan de bereiding van (gezonde) maaltijden;
  * ik best goed bezig ben qua verantwoord puur eten, maar het mag wat gevarieerder;
  * er nog veel te verbeteren valt qua kookkunsten.

 20. Evelien 31 januari, 2015 at 01:23 Beantwoorden

  Lijkt me een ontzeeeeettend gaaf boek! Ik ben al een tijdje bezig met sporten en gezonder leven maar de superfoods blijven een wat lastig gebied! Zou hier graag goed mee worden en mezelf, kroost, familie en vrienden met al dat goeds verwennen!

 21. marijksels 30 januari, 2015 at 23:47 Beantwoorden

  Awesome!!!
  Dit boek lijkt me echt een geweldige aanwinst voor mijn huishoudentje!
  ‘k Heb altijd wat vage klachtjes en een moeilijke huid. Ik weet dat voeding superfood of niet me zeker hepen kan, maar ik zie soms door de bomen het bos niet meer. Wat waarvoor, wanneer, hoeveel en hoe verwerkt?!?!?! Hellup!
  Jesse kan me daar vast meer duidelijkheid over geven….dus graag, heel graag doe ik mee!

 22. Danielle glas 30 januari, 2015 at 13:53 Beantwoorden

  Wat een leuk artikel! Ik doe heel graag mee op dit boek te winnen! Ik wil graag een super snelle superfood chef worden omdat ik beter voor mijn lichaam wil zorgen! Geen troep meer, maar gezond! Ik kan alleen wel een steuntje in de rug gebruiken! Je hoort zoveel verschillende verhalen over voedsel, wel of niet gezond. Soms weet ik het niet meer!
  Duimen! Liefs Danielle

 23. Chantal 30 januari, 2015 at 13:50 Beantwoorden

  Sinds een paar weken heb ik me eetpatroon omgegooid en ben ik een stuk gezonder gaan eten. Hier door ben ik helemaal enthousiast geworden van de super foods 🙂 Hierin kan ik nog best wel wat inspiratie gebruiken om nog gevarieerder te eten om het vooral nog leuker te maken. Dat het snelle maaltijden zijn is natuurlijk mooi meegenomen, wie wil er nou niet een gezonde en snelle maaltijd op tafel hebben staan!!

 24. Lies 30 januari, 2015 at 13:15 Beantwoorden

  Ik heb zulke goede dingen gehoord en gelezen over dit boek, dat ik ondertussen wel echt heel benieuwd geworden ben!!! Ik denk net zo over superfoods als jij, gewoon alledaagse gezonde dingen war je meer de nadruk op legt. In mijn drukke leven kan ik best wat inspiratie gebruiken om nog gezonder te koken, en volgens mij is dit boek onwijs inspirerend!

 25. Monique Boer 30 januari, 2015 at 13:07 Beantwoorden

  Ik wil graag de snelle superfood chef worden. Met mijn drukken leven van rennen en vliegen is het vaak makkelijk om een snelle “ongezonde” hap op tafel te serveren Om mijn man meer te steunen in het eten van gezonde maaltijden en mijn dochter het leren daarvan, wil ik graag het boek winnen!

 26. Kim 30 januari, 2015 at 11:49 Beantwoorden

  Ik wil graag een snelle superfood chef worden omdat ik het heerlijk (en belangrijk) vind om lekkere, gezonde maaltijden op tafel te serveren. Soms kost het nogal veel tijd en moeite, en dat is niet echt ideaal naast een drukke baan. Daarom zie ik dit boek als een ideaal middel om gezonde superfood maaltijden ‘super snel’ op tafel te kunnen serveren voor mij en mijn vriend.

 27. Biancaatje 30 januari, 2015 at 10:53 Beantwoorden

  Afgelopen jaar ben ik 20 kilo afgevallen en in die tijd is havermout mijn superfood geworden. Ik ben nog altijd op zoek naar inspiratie en recepten, dus dit boek zou hartstikke welkom zijn!

 28. Shena 30 januari, 2015 at 10:34 Beantwoorden

  Ik zou heel graag het boek willen winnen, ik ga / ben mijn eetstijl aan her aanpassen, ipv patat, chips, pizza en “normale” pasta ga ik het roer omgooien 🙂 dus dit boek komt dan heel goed van pas, weet er namelijk weinig over!

 29. Jacqueline 30 januari, 2015 at 09:18 Beantwoorden

  Door je enthousiasme over de Snelle Superfoodchef ben ik erg nieuwsgierig geworden naar het boek. Kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan!

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: