Heerlijk ontbijtje met rijst, banaan en walnoten

0
rijst ontbijt

Het gebeurt je vast wel eens dat je je verkijkt op de hoeveelheid rijst die je kookt en na het eten nog de pan nog half vol zit. Mij overkomt dit in ieder geval met enige regelmaat 😉 Aangezien ik niet van voedselverspilling houd bewaar ik altijd wat ik over heb en bedenk ik er iets lekkers mee. Ik denk dat iedereen vroeger wel eens rijst met boter, kaneel en suiker heeft gegeten. Heerlijk vond ik dat! Tegenwoordig ben ik wat meer op de gezonde tour, maar dit heerlijke ontbijtje is toch losjes op dat gerecht van vroeger gebaseerd.

rijst ontbijt

Ingrediënten:

6 flinke el. gekookte zilvervliesrijst | klontje roomboter | 1/2 banaan | 1 el. rozijnen | 1 el. chiazaad | 1 el. walnoten | 1 el. maple syrup

Zo maak je het:

Je kunt het ontbijtje warm of koud eten. Schep de rijst in een bordje, leg er een klontje roomboter op en verwarm even in de magnetron. Eet je het liever koud of gebruik je geen magnetron? Smelt de boter dan en roer deze door de rijst. Meng de chiazaden en maple syrup met de rijst en snijd de banaan in plakjes. Maak je bordje op door de rozijnen, plakjes banaan en walnoten naast elkaar te leggen. Eet smakelijk!

Untitled

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: