Heerlijk nazomeren aan het strand bij Bries

0
bries noordwijk

Wat is het af en toe toch fijn dat Nederland zo’n klein landje is. Ook al woon je in de stad, je bent binnen no-time op het strand. Vanaf Amsterdam zijn Bloemendaal en Zandvoort de meest voor de hand liggende keuzes, maar het is veel leuker om af en toe ook andere plekken te ontdekken. Noordwijk bijvoorbeeld.

Hoewel deze kustplaats niet nieuw voor me is (vorig jaar was ik er een weekend), blijft het leuk om er nieuwe plekjes en zaken te ontdekken. Beachclub Bries nodigde Goodfoodlove uit voor een fijne middag aan het strand. En een fijne middag, dat werd het zeker =) 4 september gaat niet bepaald de boeken in als meest zonnige dag, maar zo’n stevige wind maakt het ook wel weer leuk om naar het strand te gaan, zeker omdat je dan zoveel fanatieke kitesurfers ziet.

Vanaf de bushalte was het 10 minuten lopen, dus Jantine en ik kwamen aardig uitgewaaid Bries binnen. Wat ons meteen opviel is de sfeer van de zaak: het is een beachclub, maar je hebt het gevoel dat je een gezellig restaurant binnenloopt. De rode accenten geven een leuke, warme touch aan het interieur. We werden heel vriendelijk ontvangen, aan een tafeltje aan het raam gezet en voorzien van een vers gejuiced sapje. Na een blik op de kaart waren we er al snel uit: aan het strand móet je vis eten en de fruits de mer klonk ons goed in de oren.

bries noordwijk

De eigenaar kwam ons begroeten en stelde voor dat – naast de zeevruchten – de kok iets lekkers voor ons zou maken. Terwijl ons een bijzonder goed glas Chenin Blanc werd ingeschonken, kregen we een houten plaat met voorgerechtjes geserveerd: een combinatie van Iberico ham, crostini’s met tomatentapenade, falafel, sushi en sashimi. Zo lekker allemaal! De sashimi was echt bijzonder goed, je proeft direct dat de vis kraakvers is. Ook de rest lieten we ons zeer goed smaken.

bries noordwijk

Bij het tweede glas wijn werd een gigantische schaal met fruits de mer voor onze neus gezet. Noordzeegarnalen, Fine de Claire en Creuse oesters, rivierkreeft staartjes, een halve kreeft maar ook scheermessen met pesto (lekker!) en mosselen in een licht pikante tomatensaus sierden de schaal. Ik denk dat we er wel drie kwartier over gedaan hebben: een oestertje, stukje kreeft, een mossel en ondertussen nippen aan de wijn en gezellig bijkletsen. Helemaal zoals een heerlijke zondagmiddag eruit ziet.

bries noordwijk

We sloten af met een kleinere versie van een grand dessert: een frisse mousse met mango, cheesecake en wat ijs en vers fruit. Daarna redelijk rollend (want zó lekker gegeten) en voldaan naar buiten gestapt.

Mocht je van plan zijn dit jaar nog naar het strand te gaan, laat je dan zeker niet tegenhouden door een bewolkte dag! Met een zonnetje is het heerlijk toeven op het terras van Bries, maar met minder weer zit je binnen minstens zo fijn. En zeg nou zelf, alleen voor het eten zou je er toch al heen gaan?!

bries noordwijk

Gelegenheid: zomerse dag (met of zonder mooi weer), lunch of borrel met vrienden of vriendinnen, diner aan het strand.

Outfit: waar je zin in hebt, alles kan hier. Ik koos voor een bonte combinatie omdat ik daar zin in had 😉

bries noordwijk

Ananas shirt | Gilet met fringes | Gebloemde broek – alles van H&M

Klik op de links voor soortgelijke inspiratie.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: