Horecava & champagne masterclass

0
horecava

Vorige week was het zover, een waar feestje op de maandag want we gingen naar de Horecava! Als echte foodlover is de Horecava mijn favoriete beurs. Van toffe nieuwe concepten tot good old oesters en goede wijn: ik kan er altijd mijn hart ophalen. De beurs werd dit jaar extra leuk omdat ik samen met 3 foodie friends was uitgenodigd voor een heerlijke lunch met champagne van Piper & Heidsieck en eten bereid door Wilco Berends. 

Untitled
Untitled

Na een kort rondje over de beursvloer (waar we meteen volgestopt werden met ijs, oesters, koffie en chocoladeamandelen) meldden Sees, Ianna, Vanessa en ik ons bij de Wine Professional: de wijnbeurs die bij de Horecava hoort, maar alleen voor genodigden is. Nog voordat het 12 uur was stonden we al aan een glas Piper -Heidsieck champagne te nippen, wat overigens ook op dat tijdstip prima smaakt. We waren inmiddels 2,5 glas champagne (en 4 glazen water want het was heet!) verder toen we aan tafel gingen. Ik heb al eens eerder mogen genieten van de gerechten van Wilco Berends en dat is ook precies de reden dat ik me zó verheugde op deze masterclass. Wat kan hij koken zeg, ongelooflijk.


Untitled

We genoten van onder andere 3 soorten oesters (waarvan één met passievrucht die ik zo lekker vond dat ik die van Ianna ook opgegeten heb), langoustine, gesmoorde grietfilet en noordzee krab. Daarbij natuurlijk verschillende soorten Piper-Heidsieck champagne, allemaal met een andere smaak zodat elke champagne een echte aanvulling was op het gerecht. Ik trof het dat ik naast Leonie Mooijekind zat, één van de 6 champagne ambassadeurs van Nederland. Zij kon mij tussen de heerlijke gerechten door nog wat leren over champagne. Wist je bijvoorbeeld dat je ruiken en proeven heel makkelijk kunt leren, door te beschrijven wat je waarneemt? Ruik aan de champagne, ‘wals’ het glas rond, ruik nog eens en beschrijf dan wat je ruikt. Als je dit vaker doet zal je merken dat het makkelijker wordt om geuren te herkennen en beschrijven. Voor Jan Magazine schreef Leonie een leuk artikel over wijntrends van 2015.


Na de verrukkelijke lunch sloot ik me aan bij andere vrienden om de Horecava verder te ontdekken. We aten meer oesters dan goed is voor een mens, dronken gin tonics in de geheime bar van Deli XL en als klap op de vuurpijl at ik insecten. Ja echt, ik heb het gedaan! Ik at kleine krekeltjes waarvan de smaak nog het beste te vergelijken is met nootjes. Nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar dit is lekker! Waar ik ook enorm door verrast was is de chocoladetruffel met Oosterschelde water. Zout water dus, maar wauw wat smaakt dat lekker in combinatie met chocolade! Wat is het toch heerlijk om al die fijne producten te mogen ontdekken. Mocht je ooit in de gelegenheid zijn kan ik je zeker aanraden om de Horecava (en Wine Professional!) te bezoeken.

Untitled

Gin & tonics in de geheime bar van Deli XL. Wanneer je dit ‘please don’t tell’ kaartje vond mocht je hier naar binnen

Jaaaa daar zijn ze! De krekels die ik gegeten heb. Ieniemienie he 😉

Untitled

Fantastisch lekker lamsvlees

Eén van mijn favoriete oesters: Gilardeau

Het feit dat ik me nu nog precies kan herinneren hoe het meest rechtse chocolaatje smaakt zegt veel over wat ik ervan vond. Geweldig!

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: