HOTSPOT & EVENT | Ontbijt bij Juice&Salad

2
ontbijt

Ontbijten buiten de deur, ik vind het af en toe superleuk om te doen. Uit eten gaan is een van mijn grootste hobby’s en hoe leuk is het je dag dan zo te beginnen? Helaas is er in Lelystad geen gelegenheid om buiten de deur ergens een lekker en gezond ontbijtje te scoren, maar in Amsterdam is dat wel anders.

20140701_090123

Juice&Salad organiseerde een bloggers breakfast. Yes, een gelegenheid om buiten de deur te ontbijten dus! Nick & Michiel kwamen 3 jaar geleden in Colombia op het idee om een salade & sap bar in Amsterdam te beginnen, waar ze in 2012 de eerste in de stad mee waren. Vanaf nu kan je naast verse salades, sandwiches en frisse juices ook terecht voor een gezond ontbijtje.

20140701_090415

Wat ik leuk vind aan de twee eigenaren is dat ze allebei een agrarische achtergrond hebben. Nick is zelfs nog steeds een echte boer en heeft een biologisch-dynamisch akkerbouwbedrijf. Dit merk je ook zeker terug in de zaak, waar alleen met verse, biologische en dus (naar mijn idee) lekkere producten gewerkt wordt. Ik dronk een spinazie-ananas-appel-limoen sapje waar de versheid vanaf spatte, zó lekker!

20140701_094340

Naast lekkere sapjes kregen we een uitgebreid ontbijt geserveerd: Bircher muesli, huisgemaakte hangop en chiapudding. Van de laatste was ik niet echt fan, maar de rest was heel lekker! Bircher muesli is eigenlijk gewoon havermout gemaakt met melk en yoghurt, met wat aardbeitjes er doorheen en dan een nachtje in de koelkast, een beetje zoals overnight oats.

20140701_092825

Juice&Salad deed me een beetje aan Swirls denken: je kiest je ontbijtje en gaat dan met je bakje langs een aantal potten waar je uit gezonde toppings zoals fruit, amandelschaafsel of gojibessen.

20140701_101801

Zin in een lekker ontbijtje, sapje of sla? Je vindt Juice&Salad in de Vijzelstraat, Eerste Constantijn Huygensstraat en op de Zuidas.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: