Hotspot | Heerlijk lunchen bij de Eetalage

3
de eetalage

Buiten de deur lunchen vind ik één van de leukste dingen om te doen. Je kan even gezellig met iemand afspreken, het is niet al te duur en je hebt er ook geen hele dag voor nodig. Maar je eet wel een mega lekker broodje of goede salade. Als je bij de goede zaak zit dan, en dat is bij de Eetalage zeker het geval.

1402663024630

Zoals ik al eerder schreef heb je in Lelystad niet gigantisch veel mogelijkheden om echt goed en lekker te lunchen. Een wit pistoletje met sla en ham reken ik namelijk niet onder goed en lekker lunchen 😉 Onder de bibliotheek aan het stationsplein hebben al verschillende horecazaken gezeten maar helaas werden zowel Biebcafé het Verhaal en Bij Max beiden geen succes. Toen ik zag dat de Eetalage zou openen was ik dan ook bang dat ook deze zaak niet al te geweldig zou zijn. Niets bleek minder waar: vanaf de eerste keer dat ik hier geweest ben ben ik verkocht.

20140613_151949

De kaart is niet super uitgebreid maar wel lekker gevarieerd: verschillende clubsandwiches, ambachtelijke broodjes met zalm, chèvre of carpaccio en…. salades voor een normale prijs! Bij veel zaken betaal je zo’n €12,- voor een salade waar een broodje €8,- kost. Zo niet bij de Eetalage, daar kosten de broodjes vanaf €5,50 en salades €8,50 of €9,50. Nu lijken de broodjes misschien vrij standaard, maar als je ziet hoe ze belegd zijn denk je daar wel anders over. Ik koos voor een broodje kip en kreeg twee dikke boterhammen met echte gerookte kip (geen plakjes vleeswaren), verse avocado, zontomaatjes, wat alfalfa, pompoenpitten en nog veel meer lekkers.

20140613_144637

Toen ik voor het eerst bij de Eetalage kwam raadde de eigenaar me een cappuccino aan. Nu ben ik niet de grootste fan van koffie met melk, maar hij was zo enthousiast over hun koffie van Boca’s dat ik moeilijk ‘nee’ kon zeggen. En ik moet zeggen: de koffie smaakt top! Ik vind het zelf extra lekker om er een stukje zelfgemaakte taart bij te nemen. Thee krijg je trouwens in een schattig klein doosje op een speciaal schoteltje =)

20140613_151944

De Eetalage is dus wat mij betreft een topplek om te lunchen. Maar er is meer! Wist je bijvoorbeeld dat:

  • Ze een bankje voor de deur hebben waar je lekker kunt zitten en mensen kijken (kon zelfs eind november nog, in het zonnetje!)
  • Er een heerlijk terras is waar je zomers kunt genieten van de zon
  • Ze vaak op zondag live muziek hebben, en dan de hele zaak vol zit
  • De eigenaar Japans is en gigantisch lekkere sushi maakt. Deze kan je voor catering bestellen op aanvraag. Eerlijk? Ik vind hem lekkerder dan bij het sushirestaurant in Lelystad
  • Ze ook verse fruitsapjes to go maken. Het ligt op letterlijk 1 minuut lopen van het station, dus als ik wat te vroeg ben voor mijn trein haal ik hier een lekker sapje
  • De Eetalage een alcoholvergunning heeft en je bij je, als je wilt, een lekker wijntje of biertje bij je lunch kunt bestellen
  • Ze tot laat genoeg open zijn om na je werk een borreltje (+borrelhap uiteraard) te nuttigen

20140613_153126

Tot slot iets wat ik absoluut belangrijk vind in de horeca: vriendelijk en kundig personeel. Je wordt enthousiast en hartelijk ontvangen en snel geholpen (oke, wanneer het druk is kan het best een tijdje duren maar het is ze vergeven.) Het terras grenst aan dat van Le Journal waar je door het personeel nogal, uuuhh, anders behandeld wordt. Ik kan dus alleen maar zeggen dat ik erg blij wordt van deze leuke zaak en dat ik je zeker aanraad om er eens heen te gaan voor een broodje, koffie of lekker sapje.

 

Over de auteur

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: