HOTSPOT | SLA: het lekkerste fastfood van Amsterdam

0
Door Simone Loomans

Ik stond altijd een beetje sceptisch tegenover de hotspot SLA. Want ik vind als je uit eten gaat, hoeft het niet zo gezond. Denk aan: pasta met truffelroom saus, borrelplanken, tapas, brood met (veel) aioli en chocolademousse toe. Vandaar dat ik tot nog geen voet bij de saladebar binnen had gezet.

i-love-sla_09-439x660

Tot afgelopen week. Samen met een vriendin zou ik naar de Fat Dog gaan voor bubbels en hotdogs. Deze was alleen om onverklaarbare redenen dicht. Dus moesten we op zoek naar iets in de buurt, waardoor ik uiteindelijk tussen heel veel vrouwen bij SLA in de rij stond (er zat welgeteld één man in het restaurant).

IMG-20140515-WA0001

En ik ben om! Helemaal geen standaard saaie salades, maar enorm veel keuze. Je kunt kiezen voor één van de favoriete salades of zelf een salade samenstellen uit de verschillende soorten sla, granen, peulen, groenten, dressings, toppings en nog veel meer. En een enorme meevaller vond ik dat we gewoon wijn konden bestellen. Zonder wijn toch geen uit eten. Bij SLA is (bijna) alles biologisch, dus ook de wijn, heerlijk!

i-love-sla_04-439x660

Vriendin Nicolette en ik kozen beide voor de geroosterde biologische kipfilet salade. Geen kleine porties, maar een flinke bak die goed vult is en dat voor €9,50. Vond ik ook meevallen. Lekker speltbroodje met bospeen humus erbij.

IMG-20140515-WA0003

Dus eerlijk is eerlijk, ik heb lekker gegeten bij SLA! Het is geen restaurant om uren te tafelen. Maar wel een goede optie als je geen zin hebt om thuis te kokkerellen, even ergens wat wilt eten maar geen zin hebt in saté met friet.  Met je vriendinnen dan. De meeste mannen maak je er denk ik niet blij mee.

Je vindt SLA op de Ceintuurbaan 149 en in aan de Westerstraat 34

 Bron foto 1 & 3: Obsessive Collectors

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

Asperges met warmgerookte zalm

Het aspergeseizoen is in volle gang! Liefhebbers van het witte goud kunnen hun hart ophalen, want hij de groenteboer is het volop verkrijgbaar en ook ...