Hotspot | Van Rijn Kitchen & Bar

1
Het Rembrandtplein is een plek waar menig Amsterdammer na z’n 20ste niet meer te vinden is. Van Rijn Kitchen & Bar zou daar wel eens verandering in kunnen brengen.

De gigantisch grote, prachtig ingerichte zaak bevindt zich in het pand waar eerder verschillende andere zaken zaten, waaronder the three sisters. De naam wordt vrijwel direct verklaard, schilderijen, portretten en afbeeldingen van zeefdrukken van Rembrandt van Rijn sieren de hoge muren. Achter de bar prijkt een (weer mega hoge) verlichte muur waar flessen drank mooi opgesteld staan. Wat me ook meteen opviel was de brede, open keuken achterin de zaak die compleet betegeld is met delftsblauw, wederom met een beeltenis van Van Rijn. Ik vroeg aan de chefs of ik een foto mocht maken en ze poseerden meteen enthousiast voor me. Enthousiast is wat de rest van het personeel ook is: mijn moeder en ik werden ontvangen met een hartelijk ‘welkom dames!’ en elke ober die we op weg naar onze tafel passeerden zei met een grote lach gedag.

Danny verscheen aan onze tafel en vroeg of hij ons mocht verrassen. Graag zelfs! En verrassen, dat heeft deze zaak gedaan. We begonnen met een gin&tonic zoals ik hem nog niet eerder dronk: met passievrucht en aardbei. De amuse van kroepoek en picalilly maakte ons extra nieuwsgierig naar de rest van het eten. We werden verwend met een heerlijke kalfsmuis gevuld met kreeft, in champagne gesmoorde zalm (mmm!) een tussengerecht met 3 x eend en heerlijke hertenrack met verschillende bereidingen van artisjok.

Bij elk gerecht dat hij ons serveerde vertelde Danny hoe lekker hij het wel niet vond. Waar dit nog wel eens vreemd kan overkomen vond ik het bij hem juist heel leuk: ik merkte echt dat hij het eten heel erg lekker vindt en ook veel van de bereidingswijze afwist. Ik durf te wedden dat er niet veel obers zijn die weten wat ‘arroseren’, maar hij wist ons alles toe te lichten. Een blik op de menukaart leerde me dat de chef Jeroen Romanasko heet, wat een briljante naam voor iemand in zijn vak. Ik moest dan ook erg lachen om de romansco die we naast ons hertje vonden, heel leuk.

Voor het nagerecht kwam Jeroen nogmaals naar onze tafel, stiekem om de aandacht af te leiden van zijn patissier die met een grote knal een bol chocolade stuk smeet op tafel. Leuke gimmick van de chefs: er zat een lekkere vulling in de bal en meestal schrikken de gasten zich rot van zijn actie. Ik denk dat wij te ‘zen’ waren door de lekkere wijntjes die we bij ons eten geserveerd kregen want wij schrokken niet heel erg haha. Wel een leuk verrassingsmoment!

Ik vind het tof dat een zaak als Van Rijn het voor elkaar krijgt het Rembrandtplein ook voor goed eten op de kaart te zetten. Heel goed eten in een relaxte setting, een G&T drinken aan de bar of je compleet laten verrassen door de chef: het is hier allemaal mogelijk. Ik had het wel heel leuk gevonden als alle wijnen aan tafel uitgeschonken werden: nu werden er soms al ingeschonken glazen gebracht. En tijdens het wachten op mijn gerecht vind ik het wel lekker om een slokje te nemen, nu waren de drankjes er relatief laat. Dit zijn echt de enige dingen die ik ‘aan te merken’ heb. Wat we verder nog ontdekten: naast Amsterdammers komen hier ook toeristen (maar niet van die vervelende) mensen die naar de Stopera gaan, vriendinnen die samen wat drinken of een groep die een speciaal menu voorgeschoteld krijgt. Voor elk wat wils =)

Ook aan de partypeople is gedacht: in het weekend is er live muziek en kan je hier dus ook terecht voor een feestje. Zoals het toch wel hoort op het Rembrandtplein 😉

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

1 comment

  1. Hotspot | Van Rijn Kitchen & Bar - LikeFood 5 augustus, 2015 at 20:41 Beantwoorden

    […] De gigantisch grote, prachtig ingerichte zaak bevindt zich in het pand waar eerder verschillende andere zaken zaten, waaronder the three sisters. De naam wordt vrijwel direct verklaard, schilderijen, portretten en afbeeldingen van zeefdrukken van Rembrandt van Rijn sieren de hoge muren. Achter de bar prijkt een (weer mega hoge) verlichte muur waar flessen drank mooi opgesteld staan. Wat me ook meteen opviel was de brede, open keuken achterin de zaak die compleet betegeld is met delftsblauw, wederom met een beeltenis van Van Rijn. Ik vroeg aan de chefs of ik een foto mocht maken en ze poseerden meteen enthousiast voor me. Enthousiast is wat de rest van het personeel ook is: mijn moeder en ik werden ontvangen met een hartelijk ‘welkom dames!’ en elke ober die we op weg naar onze tafel passeerden zei met een grote lach… Bekijk het hele artikel […]

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: