Ik ben weer thuis

13
amsterdam bike

28,5 jaar geleden zag ik er het levenslicht, en hoewel ik nooit langer dan 3 jaar hier gewoond heb, heb ik me altijd Amsterdamse gevoeld. ‘Je kunt het meisje wel uit de stad halen, maar de stad niet uit het meisje’ is voor mij 100% van toepassing. Ik dacht altijd dat ik me niet zo hechtte aan een plek: ik gedij overal vrij makkelijk en zorg er altijd wel voor dat ik het naar mijn zin heb. Het was de afgelopen jaren dan ook voor het eerst dat ik een gevoel van heimwee ervaarde. Heimwee naar de levendigheid, het bruisende en de onbegrensde mogelijkheden van Amsterdam. Hoewel ik hier voor mijn blog – vooral de aflopen 3 jaar – al heel veel was, knaagde het aan me. Ik was altijd degene die moest opstaan om de trein te halen, altijd degene die ‘nee’ moest zeggen tegen onverwachte get togheters en 9 van de 10 keer de enige geboren Amsterdamse in het gezelschap, die niet meer in haar stad woonde.

Begin vorige maand kreeg mijn leven een wending, die ertoe heeft geleid dat ik terug ben in ‘mijn’ stad. Juist in deze periode zijn mijn familie en vriendinnen ontzettend belangrijk, en dat zijn precies de mensen die ik hier om me heen heb. Ondanks het feit dat ik me rot voelde, was ik zo happy om terug te zijn. Samen eten met vriendinnen, even langsfietsen bij mijn vader of moeder, genieten van het zonnetje in het park, door de stad fietsen en om me heen kijken, boodschappen halen op de markt… Ik heb altijd gedacht dat ik het Amsterdamse leven verheerlijkt had ik mijn hoofd, maar niets blijkt minder waar. Ik ben weer thuis, en dat voelt goed. Het helpt me zelfs enorm om me beter te voelen onder de hele situatie.

amsterdam

Voor het eerst zal ik op mezelf gaan wonen (met de allerleukste huisgenoot Kim van Green Gypsy). Voor het eerst zal ik alles zelf moeten doen en voor het eerst ben ik compleet op mezelf aangewezen. Eng? Ja. Spannend? Ja. Zin in? JAAAAA. Het zal in het begin vast niet helemaal van een leien dakje gaan, maar uiteindelijk komt alles goed.

Amsterdam, ik ben er klaar voor!

Tot slot nog een van mijn favoriete liedjes over onze prachtige hoofdstad, gezongen door mijn eigen neef , die volgend jaar mei zijn 15 jarig jubileum viert met een eigen concert in het Concertgebouw (trots!).

Bron foto’s: Foto 1 | Foto 2

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

13 comments

 1. Brenda 18 augustus, 2016 at 14:04 Beantwoorden

  Mooi geschreven kel, hoop wel dat je het “mooie?” Lelystad nog eens komt bezoeken. Zet m op, ik weet zeker dat het je gaat lukken, je bent een topper die het zeker gaat maken allemaal. ??

 2. Maris 18 augustus, 2016 at 10:04 Beantwoorden

  Welkom terug! En dat alleen wonen gaat je helemaal lukken. Ik spreek uit ervaring, ik heb ooit iets meer dan een jaar in Zaandam gewoond en ik was zo blij toen ik weer terug was in Amsterdam. Het verzachte de pijn van alleen overnieuw moeten beginnen enorm.

 3. Marlous 18 augustus, 2016 at 09:19 Beantwoorden

  Niet leuk nieuws, maar wat fijn dat je zoveel vrienden hebt om op terug te vallen. En lekker dat je weer thuis bent ;-). Ik snap die binding met de stad wel, ik heb dat juist heel erg met Utrecht. Super leuk ook dat je met Kim gaat samenwonen, klinkt als een goede match!

 4. Tessa 18 augustus, 2016 at 09:14 Beantwoorden

  Jeetje Kel, wat dubbel eigenlijk maar wat fijn dat je je weer thuis voelt en bent in het Amsterdamse. Dat zal er ook vast voor zorgen dat je snel over de rot periode heen bent. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zullen we maar zeggen.

  Heel veel geluk in deze nieuwe fase. Geniet van het leven maar dat doe jij al als geen ander!!

  ? Tessa

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: