Groene lunch inspiratie

0

Voor mijn opleiding (media&entertainment management) loop ik stage bij Greenhouse Innovation, een online marketing en development bedrijf in Amsterdam. We werken met een redelijk klein team van 15 mensen en daarom lunchen we altijd gezellig samen.

Ik heb twee partners in crime die het ook belangrijk vinden gezond en natuurlijk te eten. We kiezen vaak voor speltbrood en als beleg avocado met kip, humus of tomaatjes met basilicum. Toen we gisteren lekker in het zonnetje gingen lunchen kwam iedereen met bontgekleurde bordjes aan. Ik heb er wat foto’s van gemaakt om te laten zien dat je heel gemakkelijk super lekker en gezond kan lunchen.

Kantoorlunch

Een vers sapje uit de glazen flessen van Albert Heijn, speltboterhammen gegarneerd met sla en komkommer en wat aardbeien.

Kantoorlunch4

Goede combi van een speltboterham en een snelle salade. De verhoudingen zijn top hier: een half bord sla en 1 boterham. Daarnaast een vers sapje en met deze combinatie heb je de rest van je werkdag geen (lekkere) trek meer. Je krijgt je vitamines, vezels en vetten (avocado, olijfolie) binnen dus naast dat het je maag vult, voedt deze lunch je ook daadwerkelijk en dat zorgt ervoor dat je geen 16.00uur dip krijgt.

Kantoorlunch2

Ik koos ervoor om alleen salade te eten (oke, en een klein stukje ciabatta met humus). Dit zat erin: gemengde sla | halve avocado | paar radijsjes | worteltjes | komkommer | cherrytomaatjes | wat basiclicumblaadjes | olijfolie | balsamicoazijn

In principe zijn alle groente (die je rauw kan eten) en slasoorten geschikt, je kan dus eindeloos variëren. Dit bordje had ik binnen 5 minuutjes gemaakt, er gaat dus bijna niks van je kostbare lunchtijd af =)

Kantoorlunch3

Een van mijn mede-foodies is altijd heel creatief met restjes beleg: als er niet genoeg over is om een boterham mee te smeren halveert hij een komkommer of tomaat en vult dat met restjes eier- of tonijnsalade.

Kantoorlunch5

Heb jij nog andere lekkere en gezonde lunch ideeën? Vertel ze in een reactie onder deze post!

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

virgo wine

Toffe wijn van Virgo

Een tijdje terug ontving ik een mailtje van Diogo, een Portugese man die naar Nederland kwam om zijn wijn te presenteren. Hij vroeg of ik ...