Recept van de maand in Lelystad deze week | koken bij Brasserie de Houtrib

9

Schrijven voor Lelystad deze Week brengt af en toe erg leuke dingen met zich mee. Omdat Brasserie de Houtrib vanaf nu elke maand een recept zal plaatsen in deze krant mocht ik, ter introductie, samen met chef Erik het eerste gerecht koken in de keuken van de Houtrib om het vervolgens op te eten met eigenaar Guido.

Toen ik met Guido en Erik ging bespreken wat we zouden gaan koken kwamen we er snel achter dat chef Erik en ik dezelfde favoriete keuken hebben: de Italiaanse. Italiaanse gerechten bestaan vaak uit weinig ingrediënten. Alleen de beste producten worden gebruikt en verder weinig poespas. Pure, smaakvolle en daardoor gezonde gerechten dus!

Een Italiaans gerecht dat iedereen wel kent is pesto, een mengsel van basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en olijfolie. Het is heerlijk op een toastje, op een broodje met mozzarella en tomaat of… in de pasta!

klein2

Erik en ik maakten pasta pesto. We gebruikten spelt spaghetti en garneerden het gerecht met gekonfijte tomaatjes, wat rucola en grof geraspte kaas. Ik heb echt zitten smullen! Het leuke van dit gerecht is dat het zo gemaakt is, je staat maximaal een kwartiertje in de keuken. Oké toegegeven: wij hebben langer in de keuken gestaan omdat Erik me van alles liet zien en vertelde hoe het er in een restaurantkeuken aan toe gaat. Heel interessant!

klein4

Als je nog nooit bij Brasserie de Houtrib geweest bent is het echt tijd een kijkje te gaan nemen. De gezellig ingerichte zaak ligt in de Houtribhaven, waardoor het uitzicht over het water met al haar bootjes prachtig is. De kaart maakte me erg enthousiast: een combinatie van klassieke en verassende gerechten in verschillende, erg goed betaalbare prijsklassen. Voor nog geen €20 kan je al een menu met voor- en hoofdgerecht inclusief wijn en koffie of thee bestellen. Ook als je alleen een lekker drankje wilt drinken kan je prima bij de Houtrib terecht. Ik heb er een favoriete zaak bij in Lelystad!

Het recept van de heerlijke pasta pesto vind je in de editie van Lelystad deze week die vandaag (13 september) is uitgekomen. Binnenkort kan je hem natuurlijk ook op deze site verwachten!

klein3

Over de auteur

9 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: