Italië inspiratie: mooi Maremma

0
maremma

Het is koud en guur buiten en het lijkt in de verste verte niet op zomer, I know… Maar door de presentatie over een gebied in Toscane die ik laatst in het Hilton hotel bijwoonde ben ik behoorlijk in de vakantiestemming gekomen. En wat is er nou fijner dan wegdromen bij mooie foto’s en alvast plannen maken voor de zomer… Ik hou ervan!

Waar ik ook van hou, is het Italiaanse volk. Ze zijn temperamentvol, trots maar vooral ook warm en gastvrij. De presentatie werd gegeven door een Italiaanse dame die uit de Maremma komt, een gebied in Toscane. Ze kon met zoveel passie en overtuiging over dit gebied vertellen dat ik meteen zin had om een vakantie te boeken. Onder het genot van ‘aperitivo’, Italiaanse hapjes onder begeleiding van een wijntje, kregen we mooie beelden te zien en leerden we over wat er allemaal in Toscane, en met name in Maremma, te beleven is. Ik wil jullie graag wat mooie beelden laten zien:

toscana
Het oranje gedeelte is Toscane, en het zuidelijkste stukje is Maremma

pitigliano
Dit is Pitigliano, een dorp dat als één van de mooiste van Toscane wordt omschreven.

Tramonto in Maremma
In Tramonto di Maremma kan je genieten van dit fantastische uitzicht

maremma-tuscany
Als je hier geen mooie plaatjes kan schieten weet ik het ook niet meer 😉

Ik ben en blijf natuurlijk een foodlover, dus ik wil jullie graag wat leuke tips voor eten en drinken in Maremma meegeven:

Toscane_specialiteiten-olijf
Maremma staat bekend om de olijfolies van topkwaliteit. De olie uit dit gebied smaakt als hij jong is nog een beetje bitter, maar ontwikkelt al snel het karakteristieke fruitige aroma.

COPTESTA-960x500
Deze ‘Coppa di testa’ is een echte lokale lekkernij: het vlees is afkomstig van mager vlees en is op smaak gemaakt met venkelzaad.

PINZIMONIO
Als ode aan de olijfolie worden groenten vaak rauw geserveerd. Pinzimonio is een rauwkostschotel die bestaat uit verse jonge groenten, en wordt geserveerd met olijfolie

filename-20672-242684296791
Bij Ristorante Il Canto Del Gallo eetje de lekkerste authentieke gerechten. Varkensvlees voldoet aan zeer strenge eisen in deze regio, en ook wildzwijn wordt veel gebruikt in plaatselijke gerechten.

fertuna_wijngaard_en_domein_0
0-00b29340-300
Last but not least: de wijn! Wijnhuis Fertuna is een begrip in Maremma: hier worden naast de klassieke sangiovese ook de internationale rassen zoals merlot en cabernet sauvignon aangeplant. Ik kan je zeker aanraden een bezoekje te brengen aan een wijnhuis. Als je ergens lekkere wijntjes kan drinken is het wel in Italië =D

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: