Kanen bij Ten Kate | gezelligheid in de Ten Katestraat

5

De Ten Kate markt in Amsterdam heeft sinds juni dit jaar een speciale functie op de donderdagavond: het is dé plek om samen te komen en lekker te eten.

Mijn vriendin Annie en ik besloten dat we maar eens moesten gaan kijken of het echt zo gezellig is als we op internet hadden gelezen.

Bij café Bax voor de deur gebeurt het: er staan een aantal kleine foodtrucks en gezellig gedekte tafels in het straatje. We werden meteen blij verrast door de gezellige sfeer die bij Kanen bij Ten Kate er hing. Overal zaten mensen bij elkaar aan  tafels, het terras van Bax was vol, er stonden her en der wat flessen prosecco en er klonk heerlijke Griekse muziek uit de speakers van de gyros truck.

We bestelden een wijntje en besloten een ‘voorgerechtje’ van Bloempie te nemen: een soort broodjes, gevuld met 5 verschillende dingen (zoals bakkeljauw en humus) geserveerd in een schattig bloemvormpje. Heerlijk!

Daarna hadden we nog een plekje over voor iets anders. Ik ben geen vegetariër maar probeer graag alles uit. Toen een aardige jongen van Vleesch noch Visch me aanbood om een stukje vegetarische gyros te proeven was ik snel verkocht, dit is superlekker! Het was goed gekruid en had een beetje de structuur van kip. Ze hadden me rustig kunnen laten geloven dat het echt vlees was 😉

Na het pitabroodje met vegetarische gyros, sla en (zelfgemaakte!) tzatziki hadden we onze buik rond. Een beetje jammer, wat ik had ook wat lekkere ravioli gezien en Annie had haar oog op saté laten vallen. Een goede reden om op de donderdag vaker naar de Ten Katestraat te gaan, want oh wat een gezelligheid en wat een heerlijk eten!

Goed nieuws voor alle Kanen liefhebbers: sinds 14 augustus kan er ook elke woensdag gekaant worden aan het IJ! Jummie =) Check de Facebookpagina van Kanen aan het IJ hier.

Good ♥♥♥♥

Food ♥♥♥♥

Love ♥♥♥♥♥

Over de auteur

5 comments

  1. RECEPT | Griekse Vita met homemade tzatziki - Goodfoodlove 29 september, 2015 at 22:07 Beantwoorden

    […] Tijdens Kanen bij ten Kate maakte ik voor het eerst kennis met Vleesch noch Visch die (naar mijn idee) het lekkerste vegetarische gerecht van een foodevent verkopen: pita gyros. Dit gerecht was dan ook mijn inspiratiebron voor dit recept, dat ik heel toepasselijk ‘Griekse Vita’ heb gedoopt wat staat voor ‘vega pita’. Stiekem hoop ik dat meer mensen dit woord gaan gebruiken en dat ik iets heel cools bedacht heb ? […]

  2. Simone 22 augustus, 2013 at 08:21 Beantwoorden

    O dat klinkt wel heel erg leuk! Ga er zeker ook een keer kijken. Ben je al eens bij de neighbourfood market geweest? Is denk ik een beetje vergelijkbaar en ook zo’n lekker sfeertje.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

biologisch

Biologisch is logisch. Toch?

Wie kent deze uitspraak niet? Maar is het waar? Is kiezen voor biologisch ook echt logisch? Toen ik met mijn opleiding begon en mijn omgeving ...