Kickstart van de dag: noten – cacao milkshake

0
cacao milkshake
De laatste tijd ben ik helemaal into ontbijtsmoothies. Niet omdat ik geen zin heb om te kauwen hoor, maar ik vind het gewoon lekker. En eerlijk: het is ook best makkelijk. Waar ik voor en kommetje yoghurt met granola minimaal 10 minuten uittrek kan ik een smoothie in mijn Dopper doen en onderweg ‘opeten’. Ik wil nog wel eens treuzelen en vervolgens gehaast de deur uit gaan dus dan is het best een uitkomst 😉
Foto 21-07-15 08 41 47
Omdat deze smoothie gemaakt wordt met melk en in de blender gaat noem ik het een milkshake. Hij is daarnaast ook heerlijk romig en vol van smaak dus hij doet ook echt aan een milkshake denken. Maar dan lekker en gezond! Vitaminen van de banaan, vezels van de havermout, aminozuren en antioxidanten van de proteïne poeder en een goed humeur van de cacao nibs (cacao stimuleert de endorfineproductie in je lijf waar je happy van wordt. Een top begin van je dag dus!
Foto 21-07-15 08 41 26

Dit heb je nodig:

Ingrediënten:

300 ml. notenmelk (ik gebruik die van Ricedream graag) | 1 banaan | Een klein handje havermout | handje rauwe cashewnoten | 1 el. yoghurt |1 tl. honing | 1/2 handje cacaonibs | 1/2 scoop cacao proteïne poeder (ik vind die van Enjoy Natural lekker)

Zo maak je het:

Easy as that: doe alle ingrediënten in de blender en laat deze goed draaien. Dé truc voor een volle, romige smoothie: laat de blender een tijdje draaien. Je zou denken dat de milkshake klaar is wanneer alle ingrediënten gemixt zijn, maar het wordt echt veel lekkerder als je de machine minimaal een minuutje laat draaien. Probeer maar eens en proef het verschil =)
Foto 25-06-15 10 39 09Om er een chocolade milkshake van de maken kan je er ook voor kiezen om chocolade rijstmelk te gebruiken. Lekker!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

RECEPT | Saffraan aioli

Ik ben gek op aioli. Ik weet het, je gaat er niet lekkerder van ruiken maar oh, ik vind het zo lekker! Gelukkig lust mijn ...