Kippendijen met aubergine en kruidenpangrattato

2
kippendijen

Een van mijn favoriete bezigheden is het doorbladeren van food magazines. Jamie Magazine, Delicious, Foodie… Noem het op en ik heb er een stapel van liggen. Eens in de zoveel tijd kruip ik met een van die tijdschriften op de bank en blader het door voor inspiratie. Zo kwam ik laatst dit recept tegen in een van mijn Delicious tijdschriften. Ik kreeg meteen zin om het te maken! De kruiden in het recept heb ik aangepast naar wat ik al in huis had.

Als het even kan, koop ik mijn ingrediënten biologisch. Kip sowieso, en voor dit gerecht koos ik ook voor bio knoflook en aubergine. Wist je dat Lidl ook een uitgebreid biologisch assortiment heeft? Ik doe daar graag mijn boodschappen, en ben heel blij dat ze dit ook aanbieden. Deze week is het bio week, wat betekent dat het aantal biologische producten tijdelijk uitgebreid is.

Dit heb je nodig

Ovenschaal | hapjespan | keukenmachine of hakmolen | Oven op 220 graden

Ingrediënten

Voor 2 personen

4 kippendijfilets

4-6 takjes oregano

1 blik tomaten in blokjes

2 tenen knoflook

2 aubergines, in blokjes

1 snee brood

2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden

kippendijen

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schenk het blikje met tomatenblokjes in een lage ovenschaal en voeg 1 gehakt teentje knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper.

Zet de hapjespan op middelhoog vuur met een eetlepel olijfolie. Snijd de aubergines in blokjes en bak de blokjes bruin in 5 a 6 minuten. Voeg de aubergine toe aan de tomatenblokjes en roer het door elkaar.

Open de kippendijen, leg er een takje oregano in en vouw het weer terug. Bestrooi met zout en peper en bak voor ongeveer 3 minuten per kant. Haal uit de pan en leg op het tomaten-aubergine mengsel.

Doe de snee brood met de laatste teen knoflook en de gedroogde kruiden in de hakmolen en maal fijn. Voeg 1 eetlepel olijfolie, zout en peper toe en meng nogmaals.

Bestrooi het gerecht met het broodkruim, bak voor 20-25 minuten in de oven totdat de kip gaar is en het broodkruim krokant en bruin.

Wil je het gerecht voor meer personen maken? Gebruik dan meer kip en voeg een lekkere side dish toe! Ikzelf heb dit gegeten met een groene salade, maar je kunt er natuurlijk ook wat pasta bij koken.

Tijdens het bereiden bedacht ik me dat je het gerecht ook een Arabisch tintje kunt geven. Door de Italiaanse kruiden te vervangen door ras-al-hanout en er couscous bij te serveren. Je kunt genoeg kanten op met dit recept =D

 

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: