Knapperige courgette radijs salade

3
courgette radijs salade

Wanneer het wat warmer is vind ik het heerlijk om ’s avonds een frisse salade te eten. Nu denk je al gauw aan sla, maar dat hoef je niet perse te gebruiken om een lekkere salade te maken. Op dit moment liggen de winkels vol met radijsjes, heerlijk vind ik ze! Lekker knapperig en pittig, perfect als snack of als smaakmaker.

Foto 29-06-15 18 53 10

Deze salade is eigenlijk ontstaan uit restjes. Van Kookpunt kreeg ik een heel leuk apparaatje (de Virgule)  waarmee je groenten kan uithollen en vervolgens kunt vullen. De ‘schroeven’ krijg je er in verschillende maten bij dus ik kon zowel de komkommer als de radijsjes goed uithollen. Ik vulde de komkommer met humus, de radijs met roomkaas en legde ze op elkaar. Wat kruiden er overheen en een fris zomers borrelhapje was geboren.

Foto 29-06-15 19 04 29

Nu had ik niet alle radijsjes gebruikt en er lag ook nog een halve komkommer, dus ik besloot ermee aan de slag te gaan. Het resultaat is een super simpele, maar oh zo lekkere salade. Perfect geschikt als side dish, maar ook als lekkere frisse lunch.

Ingrediënten:

½ komkommer | ½ courgette | 8 radijsjes | peper & zout | scheutje goede olijfolie | 1 el. Tomatenazijn (dit is een van mijn favorieten van Simones Kitchen)

courgette radijs salade

Zo maak je het:

Was de groenten en snijd alles in blokjes van zo’n 1 cm. De courgette hoef je verder niet te bereiden, deze is heel goed geschikt (en lekker!) om rauw te eten. Doe het bij elkaar in een schaal, maak op smaak met peper & zout en voeg naar wens olijfolie en tomatenazijn toe. Alles even goed husselen en klaar ben je!

Met de halve courgette die overblijft kan je bijvoorbeeld een lekkere zucchetti maken =)

Foto 29-06-15 19 33 49 (1)

Over de auteur

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: