Brunch, lunch en veel vega(n) lekkers (en taarten!) bij Le Pain Quotidien

0
le pain quotidien

Er zijn een aantal dingen waar ik nooit genoeg van krijg: goede wijn, reizen, lekker eten en leuke spots om te lunchen. Die eerste drie dingen zijn te gek, maar daar gaan we het nu niet over hebben. Een toffe lunchzaak daartegen, wil ik het wel over hebben. Le Pain Quotidien, om precies te zijn.

le pain quotidien

Er bestaat een kans dat de naam je bekend voorkomt: Le Pain Quotidien heeft namelijk niet alleen in Amsterdam, maar over de hele wereld verschillende vestigingen. Een greep uit de plekken: België, Londen, Spanje, Moskou en zelfs Brazilië, India en Japan. Ook onze hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje; je vindt er momenteel 7, maar nummer 8 is al onderweg. Ik werd uitgenodigd voor een bloggers brunch bij de recentelijk geopende vestiging aan de Spuistraat (4 welteverstaan, aan het einde van de straat zit er namelijk nog een), en kon daarna weer een fijne hotspot toevoegen aan mijn lijstje met favoriete lunchzaakjes.

le pain quotidien

Zoals ik al eerder vertelde eet ik niet vega of vegan, maar vind ik gerechtjes die op deze manier bereid zijn vaak wel heel erg lekker. LPQ wil zich wat meer richten op de vega(n)’s onder ons, en schotelde ons daarom onder andere hun chili sin carne en salades voor. Hoe gek ik ook ben op brood, lunchen met salades vind ik een hele fijne afwisseling. Linzen, kikkererwten, geroosterde groenten en avocado kwamen voorbij; het een nog lekkerder dan het andere. Le PAIN Quotidien zou natuurlijk z’n naam geen eer aandoen wanneer ze geen brood zouden serveren, dus ook daar was aan gedacht. Wederom vegan en echt mega lekker met bietenspread, avocado en mijn favoriet met humus en gegrilde groeten.

le pain quotidien

Staan er dan helemaal geen guilty pleasures op de kaart vraag je je misschien af. Zeker wel! Onze brunch werd afgesloten met een fantastisch goede chocoladetaart en een cheesecake met rood fruit waar ik mijn vingers bij aflikte. Jep, LPQ gaat op mijn lijstje met favo lunchspots!

le pain quotidien

De vestiging waar ik was vind je aan de Spuistraat 4, en binnenkort opent LPQ ook nog een zaak aan het Oosterpark.

TIP: koop een pot van die goddelijke witte chocoladepasta en een zak granola. Dip de granola in de pasta en verlies jezelf in dit geluksmoment 😉

le pain quotidien

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: