Lekker eten tip | Bistro Lelystad

0

Na een minder geslaagd bezoek aan Aan ut Water in Lelystad, waar we na een uur wachten nog geen (late) lunch geserveerd hadden gekregen, gingen we met knorrende buik op zoek naar een restaurant waar we vroeg (16.45 uur) en extra lekker konden eten.

We reden naar Bistro Lelystad, waar we veel over gehoord hadden maar nog nooit geweest waren.  We werden vriendelijk onthaald door eigenaar Edwin.

Toen we alvast een broodje wilden bestellen zei hij dat het al in de oven zat en van het huis was. Goede binnenkomer 😉

Er werd een heel leuk 3-gangen zomermenu voor €24,50 aangeboden. Eigenlijk hadden we onze keuze al gemaakt, maar waren toch nieuwsgierig naar de rest van de kaart. En terecht, wat een leuke kaart! Een aantal klassieke bistro gerechten gecombineerd met verrassende gerechten als Mahi Mahi (goudmakreel) en Spinata romana salade met een dressing van Lelystads spraakwater (likeur).

Een creatieve kaart dus.  De kok was minstens zo creatief, het eten werd prachtig opgediend en smaakte perfect! Tigon had vooraf Rode Tonijn tartaar en ik koos voor de gevulde tomaten.

Als hoofdgerecht aten we een heerlijk klaargemaakte Entrcote en de Mahi Mahi makreel.

Bistro Lelystad doet zijn naam bijna teveel eer aan, met zulke gerechten ben je bistro wat mij betreft ontgroeid. Het garnituur naast de gerechten (lekkere friet, aardappeltjes in schil, sla en wat groenten) maakten het wel weer echt bistro, wat ik erg leuk vond.

Ed vertelde enthousiast over zijn wijnen en raadde ons de Nieuw-Zeelandse sauvignon aan. Normaal kies ik liever voor een Chardonnay, maar dit was een uitstekende keuze.  Wat een heerlijke, frisse wijn!

Om het feest compleet te maken namen we allebei een huisgemaakt dessert. Tigon at Cuarenty Y Tres (Liqor 43) ijs en ik nam de kaneelparfait (welke los te bestellen was van het zomer menu). Wederom verrassend en heerlijk!

We hebben 2,5 uur heel gezellig bij Bistro Lelystad gezeten en dit was de eerste, maar zeker niet de laatste keer! Ik kijk er nu al naar uit om de een van de andere gerechten te proberen.

Good: ♥♥♥
Food: ♥♥♥♥
Love: ♥♥♥♥

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

tips voor nice

Nice is nice!

Nice. Ik snap die naam wel: als je het op z’n Engels uitspreek is het nice en dat klopt precies. Vroeger had ik het niet ...