Lekker in je vel: Personal training update 5. Geen zin? Zo motiveer ik mezelf

0
personal training

Ironisch dat dit rubriek ‘lekker in je vel’ heet, want momenteel zit ik niet 100% lekker in mijn vel. Ik heb veel aan mijn hoofd, de afgelopen weken hadden vaak maar 4 werkdagen (door Koningsdag, Pasen etc.) wat aan de ene kant heel fijn is, maar het werk stapelt zich zo ook op. Een altijd volle mailbox werkt ook niet echt mee… Mede hierom ben ik ook extra blij dat ik op het moment dat dit stuk online verschijnt in Griekenland zit. Vakantie? Nee. Maar wel een heel fijn, en heeeeeel welkom tripje voor Goodfoodlove. Samen met Ianna ga ik genieten van het mooie Griekse land, het weer, het lekkere eten en de lieve mensen.

personal training

Vanmorgen (donderdag 18 mei) was het weer tijd voor een vroege PT sessie. Ik had geen oog dichtgedaan, en moest mezelf letterlijk naar de gym slepen. Niet alleen Ron, maar ook zijn stagiaire Nina stonden me op te wachten. Nina had een billen/buik parcours voor me uitgezet en na een korte warming-up gingen we aan de slag. Wat een pittige dame! Ze lette heel goed op hoe ik alle oefeningen uitvoerde, en liet me meer herhalingen maken dan Ron normaal doet. Daarbij was ze heel vriendelijk en gezellig, wat erin resulteerde dat ik me na een uur niet meer zo heel moe, maar wel voldaan voelde. En automatisch ook iets beter in mijn vel =)

personal training

Gecombineerde oefeningen

Waar ik eerder vooral oefeningen gericht op een bepaald onderdeel deed (bijvoorbeeld squats), combineerden we nu meerdere onderdelen in een oefening, zoals een side squat (door een been zakken) en dan met je armen gewichtjes maar de zijkanten ‘boksen’. Zo pakte ik niet alleen mijn beenspieren aan, maar ook mijn armen en core. Iets zwaarder dan normaal, maar zoals ik vorige week al schreef, ik merk echt nu al dat ik sterker ben dus ik kon het prima hebben.

Hebben jullie ook wel eens dat je totaal geen zin hebt om te sporten? Hoe leuk ik PT ook vind, ik heb dat ook wel eens (vanmorgen dus). Waar ik normaal gesproken dan gewoon niet naar de sportschool zou gaan, heb ik met een personal trainer voor mezelf een soort van verplichting gemaakt, wat ontzettend goed werkt. Als om 7.15 mijn wekker gaat en ik blijf eigenlijk liever liggen, denk ik vooral aan het feit dat ik Ron echt niet kan laten zitten. Als ik er eenmaal ben en ik ga aan de slag, zit ik er binnen no-time in, vind ik het super leuk en ga ik altijd fit en met een fijn gevoel weer richting huis.

Motivatie vinden

Voor mij werkt het dus heel goed om een stok achter de deur te hebben. Wat je ook zou kunnen doen, is met een vriend of vriendin afspreken om te gaan sporten. Dan motiveer je elkaar, en zeg je minder snel af dat dat je zelf zou doen. Ook kan het helpen om je in te schrijven voor een groepsles: bij veel lessen moet je alsnog betalen bij een no-show, dus dat kan ook als motivatie helpen. Dan vind ik zelf een personal trainer de allerbeste motivatie, omdat ik merk dat ik een band met hem opbouw (net als ik in Lelystad met Mario had), en ook al zie ik het sporten zelf even niet zitten, het is altijd gezellig om erheen te gaan en elkaar weer te zien.

Nu vraag ik me af: herken jij dit gevoel? Heb je ook wel eens geen zin? En laat je dan verstek gaan, of zet je door en ga je toch? Hoe blijf jij jezelf motiveren?

Volgende week zit ik dus heerlijk in Griekenland, dus de week erna verschijnt er geen PT update. Maar die week daarna natuurlijk wel weer!

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

cambridge

TRAVEL | Cool Cambridge

Mijn vriendinnetje Nicky woonde deze zomer een aantal maanden in Cambridge waar ze als au-pair werkte. Een uitgelezen kans voor mij dus om het vliegtuig ...