Lekkere superhealthy lunch: Freekeh met avocado en komkommer

0
freekeh recept

Een tijdje terug ontving ik een pakje Freekeh: iets wat ik er een beetje als rijst uit vond zien. Het bleek geen rijst maar een supergraan te zijn, gemaakt van geroosterde groene tarwe. Culy legt uit wat het precies is:

Freekeh is harde tarwe die onrijp wordt geoogst en met kaf en al in de zon wordt gedroogd. Het graan wordt vervolgens in de brand gestoken (wat het de geroosterde smaak geeft), tegen elkaar gewreven en vervolgens in hele kleine stukjes gebroken.

Freekeh is een zeer veelzijdig graan dat je eigenlijk net zo kunt gebruiken als – daar is ‘ie weer – quinoa, rijst of bulgur. Het is super voedzaam, rijk aan vezels én belangrijke vitamines zoals b1 en b2. Daarnaast is het verzadigend en geeft het langzaam energie af waardoor je bloedsuikerspiegel minder snel stijgt dan bijvoorbeeld bij rijst.

Untitled

Ik had vooral lol om de naam omdat ik het niet anders kan uitspreken dan ‘friekeeeeeehhhhh’. Maargoed, het heeft dus even geduurd voordat ik met dit nieuwe product aan de slag ging omdat ik niet zo goed wist wat ik ermee moest maken. De lekkerste dingen ontstaan per ongeluk merk ik vaak en dat was ook hier weer het geval: ik heb van alles wat ik nog in huis had erbij gedaan en het pakte fantastisch uit! Ik at dit koud als lunch, maar je kan het natuurlijk ook warm als lichte avondmaaltijd eten. Enjoy the freekehness!

Dit heb je nodig:

Grote kom

Ingrediënten:

75 gr. freekeh | sap van 1/2 citroen | half blikje kikkererwten | 1/2 komkommer | 1 avocado | 2 tl. koriander | 1 tl. laos | scheut olijfolie | handje pompoenpitten | peper & zout

Zo maak je het:

Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer en avocado in blokjes en doe deze samen met de kikkererwten in een kom. Doe nu de freekeh, kruiden en olijfolie erbij en maak op smaak met peper en zout. Serveren met wat pompoenpitten bovenop. Eet smakelijk!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: