De lekkerste kip & kreeft bij Yoepz

0
yoepz

Dat je alleen kreeft kan eten in een poepchique restaurant is allang achterhaald: tegenwoordig siert het schaaldier zelfs de menukaart van menig eetcafe. Over de kwaliteit valt natuurlijk wel te twisten, maar daar gaan we het vandaag niet over hebben 😉 Yoepz kip & kreeft, daar wil ik het graag over hebben. Ik hou er namelijk van als restaurants op een positieve manier opvallen. En dat doet Yoepz.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het een bijzondere combi vond, kip en kreeft. Een beetje zoals burgers & kreeft, maar dan met kip. Het zoveelste bedachte concept, waar (vaak) niet perse met passie gekookt wordt, maar waar het vooral om aantallen draaien gaat. Nou, zo is Yoepz dus niet. Samen met mam kwam ik binnen in een zaak die naar mijn smaak bijzonder leuk is ingericht: ruim maar toch knus, zo’n mooi Frans tegelvloertje gecombineerd met hout en fijne verlichting. De meiden van de bediening hebben zichtbaar lol in hun werk, zijn super vriendelijk en adviseren je graag bij het bestellen. Volgens de enthousiaste meid die ons hielp moesten we absoluut de kreeftkroketjes proeven, en was het broodje met kreeftaioli ook een aanrader. Na een lekker glas Aperol Spritz kregen we onze snacks geserveerd en ze bleek gelijk te hebben: zowel de kroketten als de aioli waren mega lekker. Romig, vol van smaak en de kreeft was goed herkenbaar. Heerlijk begin!
yoepz
Voor het hoofdgerecht kregen we allebei een slab, die ervoor zorgde dat – tijdens het te lijf gaan van de kreeft – onze witte shirtjes schoon bleven. We deelden een lobsterroll en surf en turf. Saus kies je naar wens, maar bij Yoepz zijn ze de beroerdste niet en krijg je op initiatief van de bediening gewoon alle sauzen erbij – kan je lekker zelf kiezen. Zowel de kip als de kreeft waren goed gekruid, en de (huisgemaakte) sauzen waren dan ook geen must, maar wel een smakelijke toevoeging. De lobsterroll was zeer rijkelijk belegd met kreeft en smaakte net zo goed als de surf en turf. Heerlijk ook dat je gewoon alles met je handen kan pakken! In twee passen ben je bij een kraantje dus je handen zijn ook zo weer schoon.
kreeft kroketjes
Als garnering wordt een eenvoudige, maar bijzonder smaakvolle waldorfsalade en wat patat (met limoenmayo, of de Hellmans die op tafel staat) geserveerd. Ik had meer dan genoeg aan de roll en de salade, maar ook een grote vent kan hier prima z’n maaltje mee doen. Na de kip & kreeft was er eigenlijk niet veel plek meer in onze buik, maar de bediening was zo enthousiast over de moelleux dat we besloten er één te delen. Wederom een schot in de roos: de cake was smeuïg en de vulling warm en bijna vloeibaar. De goede koffie erbij maakte dat we deze avond alleen maar lekkere smaken hebben geproefd, en heel graag nog een keer terug gaan. Voor de kipburger bijvoorbeeld. Of de hele kreeft. Of de kreeftenbisque. Of… 😉
yoepz

 

Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest | YouTube

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: