The Lion Goodfood | Flatbread met falafel en feta

1
falafel

Vorige week werkte ik gezellig een dagje bij Sees thuis. Foodlovers als we zijn moest er natuurlijk een bijzondere lunch op tafel komen. De koelkast van Sees ligt altijd vol met lekkers dus we hadden genoeg ingrediënten om mee aan de slag te gaan. Ook liet ze me een potje Za’atar zien, een Arabisch kruidenmengsel dat heel lekker smaakt met onder andere flatbread (pitabrood). We vonden ook nog wat rode kool en feta en gingen aan de slag. Het resultaat was een heerlijke lunch die er ook nog eens cool uit ziet. Een perfect receptje voor The Lion Goodfood dus! Het recept is gebaseerd op 2 personen.

Untitled

Dit heb je nodig:

Koekenpan

Ingrediënten:

2 flatbreads | 8 falafel balletjes | 1 grote tomaat | 1/2 komkommer | 1/2 rode kool | bakje groene olijven met feta | olijfolie | Za’atar kruiden (verkrijgbaar bij Nadia&Merijn Souq)

Zo maak je het:

Bak de falafel in een klein scheutje olijfolie in de koekenpan totdat ze mooi bruin zijn. Snijd de rode kool fijn en de tomaten en komkommer in halve plakjes. Smeer de flatbreads in met olijfolie en doe hier een laag van het Za’atar kruidenmengsel overheen.

Bij het beleggen van de flatbreads is het handig als je alles aan één kant legt, zodat je het dubbel kunt vouwen. Begin met de rode kool, dan de tomaat, komkommer en leg de falafelballetjes op de komkommer. Schep er wat olijven & feta overheen en je heerlijke lunch is klaar!

Untitled

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

Ik (k)ook!

Na een hele tijd in de keuken van het wereld wijde web gestaan te hebben schotelde ik jullie op 3 juli 2013 voor: Goodfoodlove! Mijn ...