De Rede van Bataviahaven

6

Een paar dagen terug las ik op Facebook dat een vriendin het lekkerste broodje carpaccio ever gegeten had bij De Rede van Bataviahaven (Lelystad), dus dat moest ik uitproberen! Afgelopen zondag was het prachtig weer en kwamen er vrienden bij ons langs, een perfecte gelegenheid om op het terras van De Rede te lunchen.

Er zijn een aantal leuke dingen in Lelystad (ja, écht 😉 ) en daar is de Bataviahaven er één van. Vooral met zonnig weer is het uitzicht over het water (met alle bootjes) erg leuk. Het terras van De Rede kijkt uit over de haven en is omringt met glazen wanden: heerlijk in de zon en uit de wind zitten dus.

De lunchkaart is leuk en voor elk wat wils: soepen, salades, tosti’s en sandwiches. Ik koos uiteraard voor de carpaccio op boeren bruin brood.

De rede 9-7 3

Dit broodje was echt heel erg lekker! Het vlees zag er supergoed uit, was lekker mals en smaakte heerlijk. Er zat zoveel beleg op dat ik beide helften ermee kon beleggen dus dit broodje is goed geschikt als je erge trek hebt 😉

De rede 9-7 2

Ik proefde ook dit broodje vitello tonnato. Die was gewoon lekker, niet heel speciaal. Mijn vriend maakt hem lekkerder…

De rede 9-7 4

Mijn neef had dit broodje pig & pak waar hij erg over te spreken was. Zag er ook goed uit! Jamila at twee kroketten en ook deze vielen goed in de smaak. Ohja! De mannen waren blij met de HertogJan biertjes.

De rede 9-7 5

Bij een goede lunch hoort ook een goed glas wijn dus ik koos voor een glas Chardonnay. Hij staat als ‘vol en romig’ op de kaart beschreven maar ik vond hem lekker fris voor een Chardonnay. Lekker bij een broodje maar ook heerlijk ‘los’!

Conclusie: ik vind dit een leuke tent! Een aanwinst voor de Bataviahaven. Het personeel was ook erg vriendelijk en ze weten wat service is (ze bieden uit zichzelf een glaasje water aan bij een wijntje en er stond een fles zonnebrand zodat iedereen zich in kon smeren.) Volg De Rede op Facebook en tag je gemaakte foto’s op Instagram met #redefood. 

Ik deel good, food en love hartjes uit. Good is voor het restaurant zelf: hoe het eruit ziet, het terras en de plek, Food is voor het eten en drinken en Love is voor het personeel en de service.

Good: ♥♥♥♥

Food: ♥♥♥+ (+ is voor de heerlijke carpaccio)

Love: ♥♥♥♥

Tip: ga hier lekker op het terras zitten na een dagje shoppen in Bataviastad!

Over de auteur

6 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: