Meer genieten in de keuken met Marley Spoon

0
marley spoon

Marley Spoon, alleen al om de naam hebben ze een streepje bij me voor 😉 (mijn lieve poes heet Marley). Maar what’s in a name? Dus ik kon natuurlijk pas oordelen nadat ik het geprobeerd had. Eind januari werd het toffe concept officieel gelanceerd in Amsterdam, en ik mocht er bij zijn.

Untitled

De kookstudio van Dille & Kamille was het decor van deze culinaire avond. Een leuk groepje bloggers en journalisten had zich verzameld om kennis te maken met Marley Spoon. Ik had thuis al kennis mogen maken met de lekkere maaltijden en was erg onder de indruk van de kwaliteit en smaak.

Koken en eten is veel meer dan een dagelijkse routine. Tijdens de maaltijd vertel je verhalen, deel je fijne momenten en lach je met elkaar. Marley Spoon zorgt ervoor dat je nu nog meer kunt genieten van koken en samen eten. De box met de beste kwaliteitsingrediënten en een bijzonder recept wordt bij jou thuisbezorgd, waardoor jouw avond meteen goed kan beginnen.

De missie van Marley Spoon luidt: “Nederlanders meer laten genieten in de keuken,” en daar kan ik het als echte foodlover natuurlijk alleen maar mee eens zijn.

Hoe werkt Marley Spoon

Iedere week creëren de chef-koks van Marley Spoon zeven inspirerende recepten waarbij je altijd kunt kiezen uit een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. De recepten zijn bijzonder wat betreft de ingrediënten en combinaties, maar toch makkelijk te bereiden: in slechts zes stappen zet je het gerecht op tafel. Voorbeelden van de gerechten zijn Saltimbocca, een Perzische stoofpot met granaatappel en tempeh, en kabeljauw met mintpesto en taboulé. Bij Marley Spoon zit je niet vast aan een abonnement, je kiest wanneer jij er zin in hebt. Je kiest ook zelf de gerechten uit, waardoor je alleen gerechten bestelt die je écht lekker vindt.

Nog voor de officiële lancering kreeg ik een tegoedbon waarmee ik mocht bestellen bij Marley Spoon. Aangezien ik ongeveer alles lust was de keuze voor mij vrij lastig: de gerecht zijn niet-alledaags en er wordt met bijzondere ingrediënten gewerkt (denk aan eendenborst en polenta). Uiteindelijk werden het auberginerolletjes gevuld met varkensworstjes. Alleen het uitpakken van het pakket was al een feestje: een mooie papieren zak gevuld met prachtige ingrediënten: tomaten uit blik uit Italië, echte Parmigiano Reggiano, mooie aubergines…en wat was het veel! Het gerecht was bedoeld voor 2 personen, maar ik heb er de volgende dag tijdens lunch ook nog heerlijk van gesmuld. Het receptje zal ik binnenkort met jullie delen, want die is zeker de moeite waard.

Untitled

Tijdens de avond bij Dille & Kamille maakte ik met een paar andere meiden exotische Pad Thai met een krokante pindasaus, die ook niet te versmaden was. Ik moet zeggen dat het niet heel goedkoop is (€9,50 per persoon) en de bereidingstijd van de gerechten verschilt. Onze Pad Thai was binnen een kwartier klaar, maar er zijn ook gerechten waar je 40 minuten voor in de keuken moet staan. Lastig om te maken is het absoluut niet, en daarnaast zijn de recepten ook nog eens heel helder, in 6 stappen + foto’s uitgelegd. Ik vind Marley Spoon echt perfect wanneer je graag heel lekker en goed eet, maar niet de inspiratie hebt om bijzondere gerechten te bedenken. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat het lekker thuisbezorgd wordt =) Wanneer je een date hebt, of als vrienden of familie komen eten is het ook een uitkomst: je weet van tevoren wat je gaat maken, hoe het eruit komt te zien en dat het absoluut niet kan mislukken. Ik ben fan =D

 Pssttt… er is nu een heel fijn Valentijnsrecept beschikbaar op Marley Spoon ♥

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: