Mega lekkere mango – wortel – gember ontbijt shake

0

Hoewel ik graag afwissel qua ontbijtjes, blijft een goed gevulde ontbijtshake favoriet. Het is niet alleen handig om mee te nemen onderweg, maar ik vind het bijvoorbeeld ook een uitkomst voor een sportles. Dan heb ik wel m’n vitaminen, eiwitten en vezels binnen, maar zit ik niet zo vol als na een bak havermout.

Eerder maakte ik al een notenshake, pindakaas smoothie en pindakaas smoothie, maar ik heb pas weer wat nieuws ontdekt. En wat doe ik met gerechten die goed lukken: juist, die deel ik met jullie! Zodat jullie geïnspireerd raken en het zelf ook kunnen proberen, als het je lekker lijkt.
De laatste tijd gebruikte ik eigenlijk altijd kwark in mijn shakes, maar ik merkte dat mijn buik weer een beetje van slag raakte. Geen idee of het door de zuivel komt, maar ik vond het wel een goede reden weer eens over te stappen op geitenyogurt (hier schijnt je buik vaak beter op te reageren). En daarbij is afwisseling ook wel eens fijn =) Ik had nog wat wortels liggen dus besloot deze in de shake te doen. Ook had ik zin in een beetje pit dus voegde ik gember toe. Met wat tropisch fruit en een banaantje erbij werd het een ontzettend lekkere shake. Het proberen waard!
 ontbijtshake

Dit heb je nodig

Blender

Ingrediënten

1 banaan
1 handje havermout
5 kleine worteltjes
Sap van 1/2 limoen
1 cm gember, geschild
2 el. geitenyoghurt
Handje mangoblokjes (ik gebruik die uit de diepvries, maar vers kan natuurlijk ook)
200 ml kokoswater

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in de blender en meng tot je een luchtige shake hebt. Dit bereik je door de blender minimaal een minuut te laten draaien: dan krijg je de allerlekkerste shake!
ontbijtshake

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

kelly camfferman

Tijd voor cadeautjes!

Ik heb het al eerder aangekondigd in het artikel over de verjaardag van Goodfoodlove: deze maand is het tijd voor cadeautjes! Goodfoodlove bestaat 2 jaar ...