Mega makkelijke mayonaise

1
aioli

Je wist vast al dat je mayonaise prima zelf kunt maken, maar wist je ook dat het maar een paar minuutjes tijd kost? In de meeste mayo recepten wordt geschreven dat je heel voorzichtig, druppel voor druppel olie moet toevoegen omdat het anders misgaat. Toen ik dit recept tegenkwam waarbij je binnen een minuut mayonaise maakt met behulp van een staafmixer had ik er dan ook niet veel vertrouwen in. Maar… het werkt perfect!   Aioli

Dit heb je nodig:

Hoge maatbeker | Staafmixer

Ingrediënten:

1 eierdooier | 1 el. mosterd | sap van (iets minder dan) een halve citroen | peper & zout | 250 ml. olie naar keuze (ik gebruikte rape seed oil, maar olijf-, argide- of zonnebloem olie is ook geschikt)

Zo doe je het:

Je doet de dooier, mosterd, citroensap en als laatste de olie in de maatbeker en zet de staafmixer erin. Aanzetten, minuutje mixen en tadaa… Mayo! Nu kan je hem op smaak maken met peper & zout en direct serveren. In koelkast is de mayonaise 3 dagen houdbaar (goed afdekken). Wil je er een speciale mayo van maken? Voor aioli mix je op het einde een uitgeperst teentje knoflook en wat saffraan mee. Voor een verrukkelijke whisky-cocktailsaus doe je bij de basis mayo een theelepel tomatenpuree, wat tabasco en een dopje whisky.

Heb je nog meer ideeën om van een basismayo een speciale mayo te maken? Laat je tips hieronder in een reactie achter!

Over de auteur

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: