Mijn favoriete culinaire films

6
culinaire films

TV kijken doe ik eigenlijk niet zo vaak meer, maar films daar blijf ik echt gek op! Toen ik 17 was heb ik een tijd bij de Free Record shop gewerkt waar ik elke dag gratis een film mocht lenen. Je snapt dat ik elke dag voor de deur stond voor een nieuwe film 😉 Toen ik echt heel jong was keek ik graag horrors (brrr) maar nu zie ik liever een goede thriller of leuke comedy. Daarnaast is er natuurlijk een genre apart waar ik altijd voor warmloop: culinaire films! Het leek me leuk om een lijstje te maken van mijn favoriete culinaire films, die je als echte foodlover écht niet mag missen. Ohja, lees goed want je kunt iets heel leuks winnen =)

Ratatouille

Ratatouille
Remy is een rat die constant zijn leventje in het dure Franse restaurant Gusteau op het spel zet. Niet alleen vanwege zijn liefde voor lekker eten, maar ook omdat hij dolgraag zelf topkok wil zijn. Wanneer de jonge Linguini, die ondanks zijn gebrek aan talent een baan in de keuken krijgt aangeboden, de talenten van Remy ontdekt, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. Linguini en Remy werken vervolgens samen en proberen Gusteau’s restaurant weer op de kaart te zetten.

No Reservations

no_reservations01
Chef-kok Kate Armstrong leeft haar leven zoals ze haar keuken runt in een trendy restaurant in Manhattan; zonder flauwekul. Haar werkwijze is zowel charmant als intimiderend voor de mensen om haar heen. Kate coördineert tijdens hectische diensten – zonder moeite – honderden maaltijden en haar gerechten zijn tot in de puntjes perfect bereid. Kate’s perfectionistische aard wordt danig op de proef gesteld wanneer ze plotseling moet zorgen voor haar negenjarige nichtje Zoë en daarbij moet omgaan met de nieuwe souschef Nick Palmer, die haar absolute tegenpool is. Kate moet leren communiceren buiten de keuken als ze een goede band met Zoë wil opbouwen en het echte geluk wil vinden.

Chocolat

32059019_square_md
In het Franse dorpje Lansquenet heeft de tijd stilgestaan, totdat de mooie jonge Vianne Rocher en haar dochtertje in dit vriendelijke maar ingedutte plaatsje een chocolaterie opent. Ze blijkt over een magische gaven te beschikken door voor elke inwoner de juiste soort chocolade te kiezen. De streng gelovige, stugge dorpelingen smelten voor haar. Hun verborgen verlangens komen naar buiten en iedereen lijkt opener en vrijer te worden. De conservatieve burgemeester ziet zijn macht verdwijnen en spant de strijd aan tegen deze vernieuwing. Als dan ineens ook een knappe vreemdeling in het dorp verschijnt, die bij Vianne zelf van alles losmaakt, is dit nog maar het begin van een zeer passionele relatie.

Chef

DXS08381_Chef_BNX_DVD_STD_ST_3D_CMYK_EryTrd

© 2014 Sous Chef LLC, All Rights Reserved.

 

In Chef, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jon Favreau, neemt chef-kok Carl Casper (Favreau) plotseling ontslag bij een prominent restaurant in Los Angeles. Hij vertrekt naar Miami en met de hulp van zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), beste vriend (John Leguizamo) en zoontje (Emjay Anthony) knapt hij een oude food truck op en begint hij zijn eigen restaurant op wielen. Tijdens een culinaire road trip met zijn vrienden en familie herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor het koken, het leven en de liefde.

Ik mag twee exemplaren van de film Chef op DVD of Blue Ray™ weggeven, ter ere van de DVD release op 23 maart aanstaande. Vertel me in een reactie onder dit bericht waarom jij graag wilt winnen en denk eraan je emailadres in te vullen =) De actie loopt tot 23 maart en de winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Bij het maken van dit lijstje kwam ik erachter dat ik pas weinig culinaire films gezien heb. De bovenste vier zijn mijn favorieten en heb ik zelf gezien. De volgende films staan zeker nog op mijn watchlist:

Julie & Julia

Cloudy with a change of meatballs

Fucking Perfect (de nieuwe documentaire over het leven van Sergio Herman)

The Ramen girl

 

De synopsissen van de eerste drie films komen van MovieMeter.nl. De omschrijving van Chef is de officiële synopsis.

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

6 comments

 1. Anna 19 maart, 2015 at 06:01 Beantwoorden

  Ik kijk graag films,en eet graag Dus films over eten zijn de perfecte combinatie
  Film kijken onder een kleedje op de bank met lekkere hapjes is mijn leukste hobby.
  Deze film heb ik nog niet gezien en lijkt me daar echt geschikt voor!

 2. Karen 18 maart, 2015 at 17:24 Beantwoorden

  La bonne cuisine est la base du véritable bonheur/De goede keuken is de basis voor onvoorwaardelijk geluk (Franse chef-kok Auguste Escoffier)… als ik de trailer bekijk weet CHEF daar alles vanaf. En een film over iemand die zijn droom achterna gaat, vind ik altijd inspirerend. Zeker als het over eten gaat. Gewoon een heerlijke film volgens mij, die ik graag binnenkort een keer wil zien.

 3. Carolien 18 maart, 2015 at 11:26 Beantwoorden

  De trailer heeft me overtuigd om de film te zien! Ik hou erg van foodtrucks, op vakantie in Amerika ben ik steevast één van hun klanten (hallo lekkere tacos, padthai en icecream sandwiches). Het kan ook niet anders dan grappig zijn met actrice Sophia Vergara, ik kan haar al zien tieren in die foodtruck, haha. Als filmliefhebber zou ik deze dvd graag aan mijn collectie toevoegen.

  Heb je Supersize Me al gezien? Het is geen culinaire film, maar een reportage die zeker de moeite is om eens te kijken. In de documentaire wordt het effect van fastfood op het lichaam nagegaan.

 4. Peggy's Pastime 18 maart, 2015 at 10:46 Beantwoorden

  De eerste films heb ik ook allemaal gezien en vind ik ook super. Chef heb ik helaas nog niet gezien maar de trailer ziet er leuk uit. Ik stel dus een deal voor : een tip van mij voor een top feel good foodie movie, namelijk “The Hundred Foot Journey”, in ruil voor de Blu-Ray van Chef, waar ik mij dan mee in de zetel kan nestelen ;-).

 5. Kim 18 maart, 2015 at 07:09 Beantwoorden

  Waarom ik Chef graag wil kijken? Omdat ik van levensveranderingen hou en van foodtrucks! En het een droom is zelf een foodtruck te beginnen

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: